Uyuşturucu sanığı ünlüler: Kullandık ama ticaretini yapmadık

Sanatçılar Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 53 sanık hakkındaki uyuşturucu davasına devam ediliyor. İmirzalıoğlu sağlık raporu göndererek duruşmaya...

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu sanığı ünlüler: Kullandık ama ticaretini yapmadık

Sanatçılar Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 53 sanık hakkındaki uyuşturucu davasına devam ediliyor. İmirzalıoğlu sağlık raporu göndererek duruşmaya katılmadı. Ünlüler savunmalarında, uyuşturucu kullandıklarını, pişman olduklarını, ticaretini yapmadıklarını savundu.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar getirildi. Oyuncular Hakan Yılmaz, Sarp Apak, Şahin Irmak, Gökçe Özyol, Duygu Yetiş, Cemil Büyükdöğerli, Murat Eken, Erdem Baş ile şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir’in de aralarında olduğu birçok tutuksuz sanık da duruşmaya katıldı. Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Rıza Kocaoğlu ve Ersin Korkut ise duruşmaya gelmedi. İmirzalıoğlu ve Korkut’un sağlık raporu verdiği belirtildi.

Oyuncu Cemil Büyükdöğerli, savunmasında uyuşturucu kullandığını söyledi. Büyükdöğerli, samimi arkadaşı oyuncu Engin Altan Düzyatan’a uyuşturucu temin etmediğini savundu. Düzyatan’ın uyuşturucu kullandığını hiç görmediğini söyleyen Büyükdöğerli, “Ağustos’tan beri hiç uyuşturucu kullanmadım. Hayatımın akışı da değişti. Ders oldu, pişmanım. Tedavi olmak istiyorum.” dedi.

Oyuncu Gökçe Özyol da, sadece uyuşturucu kullandığını, uyuşturucu ticaretiyle ilgili en ufak bir fikri olmadığını ileri sürdü. Özyol, “Dolapdere tarafında sokakta satan insanlardan 80-100 TL’ye uyuşturucu alıyordum. Esrar kullanıyordum.” diye konuştu. 1999 yılında meydana gelen depremde kurtarma çalışmalarına katıldığını anlatan Özyol, “O çalışmalardan sonra psikolojim bozuldu ve uyuşturucuya başladım. Gözaltına alındıktan sonra uyuşturucu kullanmayı bıraktım. Tedavi olmayı isterim ancak kendi kendime de başarırım. Çok göz önünde bir iş yaptığımız için benim çok yakın çevrem dışında kimse uyuşturucu kullandığımı bilmez. Polisler geldiğinde uyuşturucu sehpanın üzerindeydi. Polislere de ben gösterdim. Hakan Yılmaz ile 3-4 sene birlikte çalıştık ve bir kere bile uyuşturucu muhabbeti yapmadım. Oyuncu arkadaşlarım uyuşturucu kullandığımı bilmez.” diye konuştu.

Oyuncu Duygu Yetiş ise, yurt dışında 1 kere uyuşturucuyu denediğini söyledi. Türkiye’de de bir kere aldığını ve onda da yakalandığını söyledi. İddianamede sevgilisi Koray Candemir ile yaptığı ve uyuşturucuya dair olduğu iddia edilen konuşmaları sorulan Yetiş, o konuşmaların cinsel içerikli olduğunu savundu.

Oyuncu Erdem Baş da, uyuşturucu kullanmadığını ve kimseye temin etmediğini iddia etti.

CİHAN

Yorumlar