Uyuşturucu kullanan milletvekili hakkındaki dava görülmeye başlandı

Almanya’da Crystal Meth adlı sentetik uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle görevinden istifa eden Sosyal Demokrat Partili (SPD) eski milletvekili Michael Hartmann hakkındaki dava dün başkent Berlin’de başladı.SPD’nin İçişleri Sözcüsü...

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu kullanan milletvekili hakkındaki dava görülmeye başlandı

Almanya’da Crystal Meth adlı sentetik uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle görevinden istifa eden Sosyal Demokrat Partili (SPD) eski milletvekili Michael Hartmann hakkındaki dava dün başkent Berlin’de başladı.

SPD’nin İçişleri Sözcüsü ve Alman istihbarat örgütlerinin kontrolünden sorumlu Federal Meclis Kontorol Konseyi üyesi Hartmann’ın katılmadığı davada kendisini avukatı Johannes Eisenberg temsil etti.

Hartmann’a Crystal Meth adlı uyuşturcuyu Berlin-Schöneberg’deki “Samoa” adlı bir hobi bahçesi toplumunda tanıştığı 43 yaşındaki Silke C. isminde bir kadının temin ettiği ortaya çıktı.

Buna göre, Hartmann birkaç kez söz konusu kadından uyuşturucu istemiş ve siparişlerini de kendi adına kayıtlı olan resmi cep telefonundan yapmış. SMS trafiği de böylelikle takibe takılmış.

Silke C.’nin avukatı, kadının eski erkek arkadaşı ve şimdiki kocası tarafından uyuşturucu ticaretine zorlandığı ve bu uyuşturucuları da Leipzig’deki bazı kriminal çevrelerden temin ettiğini anlattı.

“Silke uzun süredir uyuşturucuyu bırakmıştı ancak kocasının ve onun çevresinin baskıları neticesinde çaresiz kaldı ve satış işini bırakma konusunda başarılı olamadı. Çünkü uyuşturucu satıcıları Silke’yi çocuklarıyla da tehdit etti.” diyen avukat müvekkilinin yaşadığı aile dramına dikkat çekti.

Öte yandan SPD yönetimi de Hartmann’ın içine düştüğü durum nedeniyle büyük şok yaşadıklarını açıkladı. SPD Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, eski milletvekilinin uyuşturucudan kurtulmak için desteğe ihtiyaç duyduğunu ve bunu sağlamak için de yardıma hazır olduklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar