Uyuşturucu haberi yapan S Haber'e para cezası

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son dönemde gençler arasında yaygınlık gösteren ve kullanım yaşı oldukça düşen uyuşturucu madde bonzai ile ilgili haber yapan Samanyolu Haber Televizyonu'na 72 bin TL ceza verdi. Kanal, cezaya karşı hukuki...

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu haberi yapan S Haber'e para cezası

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son dönemde gençler arasında yaygınlık gösteren ve kullanım yaşı oldukça düşen uyuşturucu madde bonzai ile ilgili haber yapan Samanyolu Haber Televizyonu'na 72 bin TL ceza verdi. Kanal, cezaya karşı hukuki haklarını kullanacağını açıkladı.

RTÜK'ün cezası, kanalın internet sitesinden duyuruldu. Açıklamada, “Samanyolu Haber, kullanımı 8-9 yaşlarına kadar düşen, 2-3 TL'ye kolaylıkla satın alınabilen ve tedavisi bulunmayan bonzai ile ilgili haberinde küçük çocukların uyuşturucu kullandıkları yerleri görüntülemiş ve bunu 'kimseye aldırmadan uyuşturucu içiyorlar' ve 'henüz 10 yaşındalar' başlıklarıyla ekrana taşımıştı.” denildi.

Ancak bu yayınların üzerine RTÜK, haber kanalı S Haber’e çok dikkat çeken bir ceza kesti. Kurul, kanalın “Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz' ilkesini ihlal ettiğine hükmetti. RTÜK, S Haber'e 'sembol kullanılmadığı' iddiasıyla 72 bin TL para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kanaldan yapılan açıklamada, cezanın ‘insaf ölçüleri’ dışında olduğu vurgulanarak, Samanyolu Yayın Grubu olarak hukuki haklarını kullanacakları belirtildi.

CİHAN

Yorumlar