Uyuşturucu cezası onanan Deniz Seki, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan şarkıcı Deniz Seki, avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu cezası onanan Deniz Seki, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan şarkıcı Deniz Seki, avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Yargılamayı yapan eski özel yetkili mahkemenin kapatıldığını vurgulayan Seki’nin avukatı, ek bir madde ile bu mahkemenin verdiği kararların geçerliliğinin sağlanmasının anayasanın eşitlik, hukuk devleti ve adil yargılanma hakkını ihlal ettiğini ileri sürdü. Seki, AYM’nin anayasaya aykırı olduğu için iptal ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetmesini talep etti.

Sanatçı Deniz Seki, eski özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uyuşturucu satmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Seki’nin bu cezası Yargıtay tarafından da onandı. Seki’nin avukatı Naim Karakaya, AYM’ye başvurduklarını açıkladı. Yazılı açıklama yapan avukat Karakaya, mahkumiyet hükmünün, Yargıtay’ın bu davalar hususunda uzmanlaşmış ilgili dairesince bozulmasına rağmen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın itirazı neticesinde Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından oy çokluğu ile onandığını hatırlattı.

Yargılama sürecinde delil toplama taleplerinin reddedildiğini iddia eden Karakaya, dinlenmesini istediğikleri hiçbir tanığın da dinlenmediğini öne sürdü. Mahkemenin kararına dayanak olan tek delilin telefon görüşme kayıtları olduğunu ve bunların da kanuna aykırı olarak elde edildiğini savunan Karakaya, “Yalnızca kullanıcı olduğunu beyan eden ve bu gerçek de her yönüyle açık olan Türkiye’nin en önemli ses sanatçısı ve bestecilerinden birinin uyuşturucu satıcısı olduğuna karar vermiştir.” dedi.

Müvekkili adına 15 Nisan 2014 tarihinde AYM’ye bireysel başvuru yaptıklarını belirten Karakaya, “Bu başvuruda ilk olarak, yargılamayı yapan mahkemenin kapatılmasına rağmen, kanuna eklenen ek bir madde ile verdiği kararların geçerli olmasının sağlanmasının Anayasanın eşitlik, hukuk devleti ve adil yargılanma hakkını ihlal ettiği ve bu yönüyle Anayasaya da aykırı olduğu belirtilmiş, Anayasa Mahkemesi’nin bir dava olan bu bireysel başvuruda öncelikle bu Anayasaya aykırılık iddiasını incelemeye yetkili olduğu ve bu kanun maddesini Anayasaya aykırı olduğu için iptali ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetmesi talep edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Karakaya, hak ihlali kararı verilmesi ve bu hak ihlallerinin açıkça yeniden yargılamayı gerektirmesi nedeniyle kararın yeniden yargılama yapmak üzere ilgili mahkemeye gönderilmesinin talep edildiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar