Uyum bakanlarının gündemi yeni hüsnü kabul ve tanıma kültürü

Almanya'nın Magdeburg şehrinde başlayan Eyalet Uyum Bakanları Konferansı'nda yeni hüsnü kabul kültürünün oluşturulması, Almanca dil kurslarının herkese açık olması ve yabancı diplomaların tanınması sürecindeki gelinen aşamalar ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Uyum bakanlarının gündemi yeni hüsnü kabul ve tanıma kültürü

Almanya'nın Magdeburg şehrinde başlayan Eyalet Uyum Bakanları Konferansı'nda yeni hüsnü kabul kültürünün oluşturulması, Almanca dil kurslarının herkese açık olması ve yabancı diplomaların tanınması sürecindeki gelinen aşamalar ele alındı. Konferansa ev sahipliği yapan Saksonya-Anhalt Uyum Bakanı Norbert Bischoff, uyum konusunda siyasilerin, yerel idarecilerin ve ekonomi dünyasının ortak çalışması gerektiğini söyledi.

Almanya'nın eyalet uyum bakanları "Yeni bir hüsnü kabul kültürü" sloganıyla Magdeburg’daki konferansta bir araya geldi. İki günlük konferansta eyaletler uyum çalışmalarını gözden geçirecekler. Almanya’da yaşayan, sabah akşam yolda, alışveriş merkezlerinde karşılaşan insanların ön yargıları yıkabileceğini söyleyen Saksonya- Anhalt Uyum Bakanı Norbert Bischoff (SPD), “Bu konuda siyaset, ekonomi ve yerel belediyeler ortak çalışmalılar.“ dedi.

Göçmenlerin eşit seviyede yaşam ve çalışma hayatına katılmalarının önemli olduğunu ifade eden Uyum Bakanları Konferansı Sözcüsü Mamad Muhammed de bu şekilde göçmenlerin yeteneklerinden faydalanılmış olacağını ifade etti. Almanya’ya gelen göçmenlerin yüzde 60’ından fazlasının Avrupa Birliği ülkelerinden olduğunu söyleyen Saksonya-Anhalt Uyum Bakanı Bischoff, “Yeni göçmenlerin oturum sorunu yok. Toplumsal uyumla önemli. Almanya’da yaşayan 7,2 milyon göçmenin yaklaşık 2,8 milyonu AB ülke vatandaşları.“"açıklamasını yaptı.

DİL KURSUNA KATILIM GENİŞLEYEBİLİR

Uyum bakanlarının en önemli gündemlerinden birisi Almanca dil kursuna katılanların genişlemesi olacak. Bakanlar bedava Almanca kursların AB’den gelen, iltica başvurusu yapan veya geçici oturumla (Duldung) ülkede kalanlara da verilmesini talep edecekler.

EYALETLER YABANCI DİPLOMALARIN MERKEZİ TANINMASINI İSTİYOR

Eyalet Uyum Bakanları iki günlük konferansta yabancı diplomaların tanınması sürecinde gelinen aşamayı da gözden geçirecekler. Eyaletlerin diplomaların tanınmasında ortak bir yol haritası çıkarmaya çalıştıklarını ve birçok ortak noktada anlaştıklarını söyleyen Uyum Bakanları Konferansı Dönem Başkanı Bischoff, "Eyaletler diplomalar konusunda eksiklikler ve kalifikasyon konusunda inceleme yapıp duruyorlar. Federal yönetimden beklentimiz federal bir tanıma merkezinin oluşturulmasıdır.“ dedi.

Konferansa onur konuğu olarak Federal Uyum Bakanı Aydan Özoğuz katılıyor. CİHAN

Yorumlar