Uyum Bakanı Schneider: Ramazan KRV’nin bir parçası

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Uyum Bakanı Guntram Schneider Ramazan mesajı yayınladı. Guntram Schneider, mesajında "İslâmiyet, Almanya’ya ait olduğu gibi, Ramazan’da Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin bir parçasıdır." ifadelerine...

Google Haberlere Abone ol
Uyum Bakanı Schneider: Ramazan KRV’nin bir parçası

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Uyum Bakanı Guntram Schneider Ramazan mesajı yayınladı. Guntram Schneider, mesajında "İslâmiyet, Almanya’ya ait olduğu gibi, Ramazan’da Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin bir parçasıdır." ifadelerine yer verdi.

Ramazan’ın, dinlerin buluşması ve ön yargıların yıkılması noktasında büyük önem arz ettiğini vurgulayan Schneider, ‘‘Uzun yaz günleri esnasında oruç tutmanın elbette ayrı bir zorluğu var. Bu nedenle toplumumuzun oruç tutan vatandaşlarımıza anlayış ve saygı göstereceklerine inanıyorum.” diye konuştu.

KRV Yeşiller Eyalet Milletvekilli Ali Baş ise Ramazan tebriğinde, karşılıklı hoşgörüye vurgu yaparak, ‘‘Ramazan, ırkçı bir atmosfer oluşturulmaya çalışılıyorken, Müslüman vatandaşlarımızın daha iyi ve yakından tanınması açısından önemli bir fırsat." ifadelerine yer verdi.

Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDU) KRV Eyalet Milletvekili Serap Güler ise Ramazan’ın, eyalette var olan farklı din ve kültürlerin çeşitliliğini ortaya koyacağını ifade ederken, aynı zamanda Ramazan ayının, diğer din mensupları için İslâmiyet’in ibadet esaslarını tanıma vesilesi sağlayacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar