Uygur Türkleri Ülkeye Alındı

Çin’den kaçarak Türkiye’ye iltica talebinde bulunan ve 18 gündür Atatürk Havalimanı’nda paravan içinde yaşayan 35 Uygur Türk’ü, ülkeye alındı.

Google Haberlere Abone ol
Uygur Türkleri Ülkeye Alındı

Atatürk Havalimanı’nda 18 gündür bekletilen 35 Uygur Türk'ü, havalimanında kendileri için hazırlanan bir paravan içinde yaşıyordu. Yeme-içme, sağlık ihtiyaçları havalimanı işletmecisi tarafından karşılanan aralarında çocuk, hamile kadınların da bulunduğu Uygur Türkleri, yerlerde yatıyor ve banyo ihtiyaçlarını karşılayamıyorlardı. 

Basının yapmış olduğu haberler ve sosyal medyada Uygur Türklerinin yaşam koşullarını anlatan fotoğraflar üzerine yetkililer harekete geçti. Havalimanında ülkeye giriş için bekleyen 35 Uygur Türkü, dün gece saatlerinde ilgili bakanlıklardan gelen talimat üzerine, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali geliş katındaki özel bölümden alındı. Atatürk Havalimanı Pasaport Kontrol Büro Amirliği'nde yapılan pasaport işlemlerinin ardından, gruplar halinde Türkiye'ye giriş yaptı.Polis eşliğinde Atatürk Havalimanı Merkez Polis Merkezi'ne götürülen 35 Uygur Türkü'nün, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından da Kumkapı'daki Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edileceği belirtildi.

Yorumlar