Uygun: 'Beni buraya ayakkabı kutusu sahipleri getirmedi' sözü bana ait değil

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, yerel bir gazetede yer alan haberde, 'Beni buraya ayakkabı kutusu sahipleri getirmedi' sözünün kendisine ait olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Uygun: 'Beni buraya ayakkabı kutusu sahipleri getirmedi' sözü bana ait değil

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, yerel bir gazetede yer alan haberde, 'Beni buraya ayakkabı kutusu sahipleri getirmedi' sözünün kendisine ait olmadığını söyledi. Uygun, "Bu durumun tek açıklaması varsa oda, bilinçli yapılmış bir komplodur, kötü niyetle yapılmış bir yıpratma çabasıdır. Böyle bir cümle sarf etmediğim gibi, devlet memurluğu adabım, profesyonel etik değerlerim, aile terbiyem ve inançlarım gereği böyle bir cümle sarf etmem de mümkün değildir." dedi.

Konu ile ilgili Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, "Bundan tam 40 gün önce Kurumiçi bir toplantımızda masum niyet ile kendi şahsım için söylenmiş bir söz, içeriği ve manası tamamen değiştirilerek başka yerlere çekilmek istenmektedir. Bu tamamen darbeci zihniyetin arkasında olduğu bir kumpastır." dedi.

21 yıllık memuriyet hayatım boyunca daima devletime ve milletime koşulsuz şartsız ve maaşım dışında bir karşılık beklemeden hizmet etmeye çalıştığını anlatan Doç. Dr. Uygun, çalıştığı tüm kurumlarda her zaman takdir ve hayırla anıldığını kaydetti. Hastalarından devletin bir hak olarak tanıdığı fark ücreti de dahil hiç bir şekilde para almadığını belirten Uygun, amacının halka hizmet olduğunu söyledi. Uygun, "Bu komploların bazı basın organlarında yer almasının nedeni, hastanelerde yaptığımız yeni düzenlemelerin kimi çevrelerin çıkarlarına dokunması olabilir. Benim bilmediğim başka çıkarcı sebepleri de olabilir." diye konuştu.

Hastanelerin ayrılma süreci tamamlandığını ifade eden Uygun, "İlimizde iki genel amaçlı hastanemiz, yani 2. Basamak Diyarbakır Devlet Hastanesi ve 3. Basamak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yarından itibaren iki ayrı hastane olarak hizmet verecektir. Her iki hastanemiz kendi rollerine uygun ve birbiri ile koordineli olarak çalışacak ve bunun gayet olumlu etkilerini tüm halkımız zaman içerisinde görecektir. Diyarbakır Devlet Hastanesi’nin yönetim kadrosunu il içerisindeki hastanelerimizden ikinci görevle görevlendirme yolu ile oluşturduk. Bu ekibimiz geçtiğimiz Salı gününden itibaren çalışmalara başlamış ve ayrılma sürecinde sağlık hizmetinin aksamaması için gerekli tüm tedbirleri almıştır. " şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar