Uygulamalı tarla okulları açılıyor

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında çiftçiye seralarda ve tarlalarda uygulamalı eğitimin verileceği 6 okul açacak.

Google Haberlere Abone ol
Uygulamalı tarla okulları açılıyor

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında çiftçiye seralarda ve tarlalarda uygulamalı eğitimin verileceği 6 okul açacak. Tarla okulları, Konaklı Merkez, Konaklı Kale Mahallesi, Toslak Köyü, Türkler Beldesi ve Yeşilöz Köyünde örtü altı yetiştiriciliği konularında, Kestel ve Oba beldelerinde de narenciye yetiştiriciliği hakkında tarla okulları açılacak.

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, tarla okullarının 2014 yılı programının ilk eğitiminin Perşembe günü saat 11.00’de Oba beldesinde yapılacağını belirtti. İlçe Müdürü Rüzgar yaptığı açıklamada, "Proje kapsamında ilçemizde örtü altı ve narenciye üretimi yapılan 6 beldemizde tarla okulları çalışmaları başladı. Tarla okullarında arazide uygulamalı olarak yıl boyunca eğitim verilecek. Dersler haftada birer gün olarak ve tüm üretim sezonunu kapsayacak şekilde planlandı. Eğitimler gübreleme ve sulama konuları ile başlayacak. Yıl boyunca yetiştirme teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, entegre mücadele, hasat ve pazarlama gibi tüm tarımsal konularda uygulamalı olarak eğitim verilecek. Tarla okullarımız 20’şer kişilik gruplar halinde olacak. İsteyen çiftçilerimiz kayıt yaptırabilecek. Okullarımıza kayıt yaptırmak isteyen çiftçilerimizin ilçe müdürlüğümüze ya da bağlı bulundukları köydeki tarım merkezimize müracaat etmeleri gerekiyor." dedi.

ÖZEN: ÇİFTÇİ DAHA MODERN VE TEKNİK ÇALIŞACAK

Örgün eğitimden ziyade pratik eğitim modellerinin geliştirileceğini ifade eden Antalya Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özen, çiftçi tarla okullarında verilecek uygulamalı eğitimle, çiftçilere daha modern ve teknik bir eğitim çalışması yapılacağını kaydetti. Özen, "İlaçların ve gübrelerin dikkatli kullanılması, yerinde ve zamanında kullanılması, ekonomik zarar oluşturmadan zirai ilaçla mücadele yapılmaması doğal ve organik ilaçlama yöntemlerinin kullanılması daha saha sağlıklı ürünlerin yetiştirilmesi çiftçi okullarının eğitimlerin verilmesi faydalı olacaktır." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar