Uygulamalı eğitimle çiftçiler portakal fidanının nasıl dikileceğini öğrendi

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 'Tarım Okulu Projesi' kapsamında Yalçıdibi köyünde narenciye yetiştiricilerine uygulamalı portakal fidanı dikimini yaptırdı.

Google Haberlere Abone ol
Uygulamalı eğitimle çiftçiler portakal fidanının nasıl dikileceğini öğrendi

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 'Tarım Okulu Projesi' kapsamında Yalçıdibi köyünde narenciye yetiştiricilerine uygulamalı portakal fidanı dikimini yaptırdı. Ziraat mühendisleri ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Merkezi (BATEM) yetkilileri üretttikleri portakal fidanı çeşitleriyle ilgili bilgilendirdi.
Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, Yalçıdibi köyünün iklim ve toprak yapısının portakal yetiştiriciliğine elverişli olduğunu söyledi.
Uygulamaya koydukları Tarım Okulu Projesi kapsamında köylerde çiftçi eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Tuncel, BATEM'den temin edilen 2 tür portakalı fidanının toprakla buluşmasını konusunda uzman Arda Öztürk, E. Çağlar Şahiner'ün çiftçi Hasan Öztürk'ün bahçesinde uygulamalı olarak köylülere gösterdiklerini kaydetti. Bu tür yerinde uygulamalı eğitimlerle yanlış fidan dikiminin önüne geçildiğini belirten Tuncel, "Bu tür uygulamalı eğitimlerle çiftçi üren yetiştirmede daha bilinçli hale geliyor. Kulaktan duyma bilgiler yerine bilimsel verilerle nasıl tarım yapıldığını öğreniyor. Buda çiftçinin bilinçli tarım uygulamalarıyla daha fazla ürün almasını sağlıyor. " ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar