UÜ’nin girişimcilik ve inovasyonda büyük başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), TÜBİTAK’ın yaptığı Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi sıralamasında 19. oldu. Üniversite, son yaptığı çalışmalarla 10 basamak birden yükselerek birçok üniversiteyi geride bıraktı. TÜBİTAK’ın...

Google Haberlere Abone ol
UÜ’nin girişimcilik ve inovasyonda büyük başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), TÜBİTAK’ın yaptığı Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi sıralamasında 19. oldu. Üniversite, son yaptığı çalışmalarla 10 basamak birden yükselerek birçok üniversiteyi geride bıraktı. TÜBİTAK’ın yaptığı girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde Uludağ Üniversitesi 43,24 puan aldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, yaptığı değerlendirmede, “Üniversitemizde Teknoloji Transfer Ofisi'nin kurulması, üniversitemiz ilgili birimlerinden Proje Yönetim Merkezi (PYM), Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi (ÜSİGEM) ve diğer birimlerimizin koordineli çalışmasının bu yükselişe önemli katkısı oldu.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında üniversite genelinde tüm öğrencilerin girişimcilik konusunda eğitilmeleri için uygulamaya konan 'Girişimcilik' dersinin bu yılki endeks çalışmasında alınan puanlara yansımadığını söyledi. Dilek, önümüzdeki yıl bu uygulamanın yansıması ile Uludağ Üniversitesi’nin daha üst sıralarda yer alacağına inandığını vurguladı.

TÜBİTAK’ın, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıraladığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açıklandı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın da katılımı ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Işık, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasını, böylece girişimcilik ekosisteminin gelişmesini hedeflediklerini belirtti.

Endeksin, üniversitelerin eğitim kalitesini veya en iyi üniversiteyi belirlemediğine işaret eden Işık, "Bu, tamamen girişimci ve yenilikçi üniversite endeksidir. Özellikle bu endeksle girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasını, böylece girişimcilik ekosisteminin gelişmesini hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TÜBİTAK’ın, ilk kez 2012’de hazırladığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile her yıl Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi belirleniyor. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralayarak, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasına böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlıyor.

Bu yılın birincisi 83,09 puanla Orta Doğu Teknik Üniversitesi olurken, 2'ncisi Sabancı Üniversitesi, 3'üncüsü, Boğaziçi Üniversitesi oldu. Uludağ Üniversitesi, 29. basamaktan 10 basamak yükselerek, toplamda aldığı 43,24 puan ile 19. basamağa yerleşti.

CİHAN

Yorumlar