UÜ’lü veteriner öğrencileri, uluslararası misafirleri ile uygulama yaptı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Uluslararası Veteriner Öğrencileri Topluluğu (UVÖT), Almanya Giessen Justus-Liebig Üniversitesi’nin kardeş fakültesi ve Kırgızistan'ın Bişkek Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden gelen öğrencileri...

Google Haberlere Abone ol
UÜ’lü veteriner öğrencileri, uluslararası misafirleri ile uygulama yaptı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Uluslararası Veteriner Öğrencileri Topluluğu (UVÖT), Almanya Giessen Justus-Liebig Üniversitesi’nin kardeş fakültesi ve Kırgızistan'ın Bişkek Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden gelen öğrencileri ağırladı.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası Veteriner Öğrencileri Topluluğu ile International Veterinary Students’ Association (IVSA), iki fakülte arasındaki ilişkileri öğrenci düzeyinde de pekiştirmek için çalışıyor. Ayrıca diğer ülkedeki veteriner hekimliği eğitimini ve imkânlarını tanımak amacıyla Justus-Liebig Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde okuyan öğrencileri Bursa’ya davet etti. Topluluk, UVÖT misafir öğrencilerini kendi evlerinde konuk ederek onlara değişik mesleki etkinlikler hazırladı. Ayrıca teknik geziler planlayan öğrenciler, karşılıklı bilgi alışverişinde de bulunma fırsatı yakaladı.

Bursa’ya gelen 11 öğrenci, UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, Bursa Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Yenişehir’de Akel Süt Sığırı Çiftliği ve İzmir Koyun-keçi yetiştirme çiftliğinde inceleme ve araştırma yapma fırsatı buldu. Konuk öğrenciler ayrıca Osmangazi Hayvan barınağında da izlemede bulunarak kedi-köpek kısırlaştırma operasyonlarına katıldı. Öğrenciler ayrıca Hayvan Hastanesinde, sığır tırnak kesimi ‘şiropodi’ uygulaması, arıcılık ünitesinde ‘propolis’ yapımı ve ‘kovan açma’ uygulaması, Aral alabalık üretim tesislerinde balık aşılama uygulaması gibi mesleki uygulamalara katıldı.

Konuk öğrencilere araştırma-inceleme çalışmalarının yanında Bursa’nın tarihi ve kültürel yerleri de tanıtıldı. CİHAN

Yorumlar