UÜ’lü öğrencilerden Sisi’ye beddualı idam protestosu

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) okuyan bir grup öğrenci Mısır’da alınan idam kararlarını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
UÜ’lü öğrencilerden Sisi’ye beddualı idam protestosu

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) okuyan bir grup öğrenci Mısır’da alınan idam kararlarını protesto etti. Cuma namazı çıkışında yurtların önünde toplanan öğrenciler, taşıdıkları pankartlar ile ‘Allah’ın gazabı zalimleri boğacak’, ‘Zalim Sisi Mısır’dan defol’, ‘Yaşasın küresel intifada’, ‘Uludağ’dan ihvana direnişe bin selam’ şeklinde slogan atarak Mediko-Sosyo önüne kadar yürüdü.

    Burada öğrenciler adına basın açıklaması yapan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Musa Ahmet Kaya, Mısır’da 24 Mart’ta 20 dakika süren bir duruşmada 529 kişi hakkında verilen idam kararı verildiği hatırlattı. Bunun bir insanlık suçu olduğunu dile getiren Kaya, “Bu kararı veren mahkemenin geçtiğimiz 3 Temmuz’da ki askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu aşikardır. Aynı askeri cunta, 14 Ağustos 2013 Çarşamba günü Adeviyye Meydanı'nda 3 bini aşkın sivili şehit etmekten kaçınmamıştır. Şimdi bu cuntanın emrindeki yargının 529 kişi hakkında verdiği saçma sapan idam kararları bizi şaşırtmamıştır.” dedi.

    Darbe sonrasında tutuklanan bin 900 sivilin mahkemeye çıkarıldığını kaydeden Kaya, “20 dakikalık bir duruşmada 529 idam kararı okunmuştur. Yani her bir dakikaya 26 idam kararı düşmektedir.” şeklinde konuştu.

    Alınan bu kararın Mısır’ı bir iç savaşa sürükleme ihtimaline de dikkat çekilen basın açıklamasında alınan idam kararına başta hükümetler bazında olmak üzere herkesten tepki gösterilmesi istendi.

    İdam kararlarının durdurulmasının istendiği basın açıklamasının ardından topluca ilahı okundu. Ardından da bir öğrencinin öncülüğünde Sisi ve Esed gibi zalimler için bedduada bulunuldu. CİHAN

Yorumlar