UÜ’den Prof. Dr. Şeref Kara: İngilizce öğretiminde hedeften uzaktayız

Dünyadaki tüm dillerin bir armoni ve müzik özelliği olduğunun altını çizen Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Prof.

Google Haberlere Abone ol
UÜ’den Prof. Dr. Şeref Kara: İngilizce öğretiminde hedeften uzaktayız

Dünyadaki tüm dillerin bir armoni ve müzik özelliği olduğunun altını çizen Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şeref Kara, “Gerçekten ülkemizde çok büyük paralar harcanıyor, İngilizce yabancı dil öğretimi konusunda ama ne yazık ki hedefimize ulaşma anlamında uzaktayız.” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından bu yıl birincisi düzenlenen ‘uluslararası yabancı diller konferansı’ başladı.
Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans bundan sonra her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilmesi planlanıyor. Her yıl farklı bir konunun ele alınması planlanan konferansın bu yılki konusu ise ‘İngilizce öğretimi’ olarak belirlendi. Bu amaçla düzenlenen konferansta Türkiye ve dünya çapında alanında uzman konuşmacılar tarafından yabancı diller öğretim ele alındı.

UÜ Yabancı Diller Yüksekokulu ‘ELT Matters’ adı verilen bir günlük konferansa alanında uzman Paul Seligson, Doç Dr. Zübeyde Sinem Genç, Adam John Simpson, Steve Oakes, Doç. Dr. Esim Gürsoy ve Lynn Durrant gibi isimler katıldı. Konferansa katılan tüm konuklar İngilizce öğretimi konusunda yeni metot ve teknikler hakkında bilgi verdi.
Kısa bir müzik dinletisi ile başlayan konferans, açılış konuşmaları ile devam etti.
BİLİM VE TEKNOLOJİYE ULAŞMANIN YOLU İNGİLİZCE
Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şeref Kara, düzenledikleri İngilizce yabancı dil öğretim konferansına ilk olmasına rağmen 600’e yakın katılımcı olduğunu belirterek “Bu konferansı düzenlememizdeki temel gaye, Bursa’da İngilizce yabancı dil öğretimi ile ilgili belirli bir farkındalık oluşturmak. Dünyadaki tüm dillerin bir armonisi, müzik özelliği var. Bu anlamda her dilin bir musiki olduğunu vurgulamaya çalıştık. Bu anlamda müzik dediğimiz enternasyonal uluslararası iletişim aracı olarak İngilizce küresel dünyada kaçınılmaz bir biçimde lider konuma geçmiştir. Dolayısı ile bilim ve teknolojiye ulaşmanın temel anahtarı olarak İngilizceyi görüyoruz.” dedi.

Bu anlamda uluslararası alanda uzman olan dil öğreticilerinin bilgilerini katılımcılarla paylaşacağını anlatan Kara, “Tüm katılımcıların İngilizce yabacı dil öğretimi konusunda yeni metotlarda konusunda haberdar olacakları kanısındayım. Gerçekten ülkemizde çok büyük paralar harcanıyor, İngilizce yabancı dil öğretimi konusunda ama ne yazık ki hedefimize ulaşma anlamında uzaktayız. Dolayısı ile yeni yöntemleri deneyerek çocuklarımıza yetişkin hale geldiklerinde İngilizceyi konuşabilen bireyler olmaları temel gayemizdir.” şeklide konuştu.

Rektör danışmanı Prof. Dr. Asım Yediyıldız ise, dilin en önemli iletişim vasıtası olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Eğer dünya, kainat tek bir dilden oluşsaydı, tek bir renkten oluşsaydı, tek bir cinsten oluşsaydı, yani bir şeyin zıttını asla düşünmemiş olsaydık, varlık olamazdı, var olunamazdı. Demek ki varlığın asası çeşitliliktir. Dillerin çeşitliliği de bu prensipten besleniyor diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından uluslararası dil öğretimi uzmanlarından Paul Seligson, dil öğretimi konusunda sunumunu yaptı. Renkli geçen sunumunda Seligson, dil öğretiminin inceliklerini katılımcılarla paylaştı.
CİHAN

Yorumlar