UÜ'de Çevre-Tasarım Kongresi başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen 'Sağlıklı Çevre Sağlıklı Tasarım' ana temalı Çevre-Tasarım Kongresi başladı.

Google Haberlere Abone ol
UÜ'de Çevre-Tasarım Kongresi başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen 'Sağlıklı Çevre Sağlıklı Tasarım' ana temalı Çevre-Tasarım Kongresi başladı. Birincisi 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen Çevre-Tasarım Kongresi’nin ikincisi bu yıl Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Atölye çalışmaları ve salon oturumları şeklinde iki etap olarak düzenlenen kongre 13 Kasım Cuma günü son bulacak. Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği kongre açılışına Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, UÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, panelistler ve öğrencilerin katıldı. Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, kongre açılışında yaptığı konuşmasında organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu kongre teması itibariyle bir öneme sahip ayrıca eğitim merkezinde oluşu itibariyle de ayrı bir önemi var. Bu kongreye öğrencilerimiz katılacak ve bu ortamla hayata hazırlanacaklar. Kongremizin teması evrensel bir niteliğe sahip çünkü herkesi ilgilendiren sağlık konusu ele alınıyor." dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, "İnsanoğlu daha fazla üretmek ve kazanmak için çoğu şeyden olduğu gibi sağlığından da ödün veriyor. Hatta gelecek nesillerin sağlığından bile ödün veriyor. Günümüzde geçmişle kıyaslanmayacak kadar ruhsal problemler kendini gösteriyor. Beden sağlığı çok önemli ama ruh sağlığı da çok önemlidir. Ruh sağlığının giderilmesi için birçok disiplin var bunlardan biri de çevre tasarımı ve mimarlıktır." şeklinde konuştu.

İki gün sürecek kongrede "Sağlıklı Çevre Sağlıklı Tasarım" ana temasının yanı sıra şehircilik, doğal ve tarihi çevre, teknoloji, sürdürülebilirlik, eğitim, sosyal etki, ekolojik tasarım, açık alan, kent, çocuk, yapı fiziği, iç mekan organizasyonu, yapı elemanları ve sürdürülebilirliği konu başlıkları kongre oturumlarının gündemini oluşturuyor.
CİHAN

Yorumlar