UÜ Veteriner Fakültesi'nden 'küçük hayvan ultrasonografi atlası'

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi'nde çevirisi yapılarak Türkçe olarak hazırlanan Küçük Hayvan Ultrasonografi Atlası (Atlas of Small Animal Ultrasonography) kitabı ödüle layık görüldü.Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
UÜ Veteriner Fakültesi'nden 'küçük hayvan ultrasonografi atlası'

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi'nde çevirisi yapılarak Türkçe olarak hazırlanan Küçük Hayvan Ultrasonografi Atlası (Atlas of Small Animal Ultrasonography) kitabı ödüle layık görüldü.

Türkiye Bilimler Akademisi, üniversite seviyesinde, Türkçe telif eser yazanlar veya yabancı bir dildeki eseri Türkçe’ye çevirenleri teşvik etmek amacıyla Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Programı'nı (TEÇEP) yürütüyor. Bu kapsamda her sene bu çalışmalarda bulunan akademisyenler ödüllendiriliyor. Bu yıl Sağlık Bilimleri alanında çeviri editörlüğünü Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş’ın yaptığı ‘Küçük Hayvan Ultrasonografisi Atlası', 2013, Medipres (Atlas of Small Animal Ultrasonography, D. Penninck, M.-A. d’Anjou, 2008) kayda değer eser ödülüne (mansiyon) layık bulundu.

Küçük Hayvan Ultrasonografi Atlası küçük hayvan hekimliğinde diagnostik ultrasonografinin kullanımını anlatan, görselliği yüksek bir rehber niteliğinde. En sık uygulanan ultrasonografik muayenelerini içeren bu güncel atlas hem tecrübeli ultrason kullanıcıları hem de bu teknolojiyle yeni tanışanlar için değerli bir referans olacak. Sistem bazlı bir yaklaşımla Küçük Hayvan Ultrasonografi Atlası tüm esas vücut bölümleri ve sistemlerine ait ultrasonografi uygulamaları ve teknikleri hakkında bölümlere ayrılmış.

Küçük Hayvan Ultrasonografi Atlası, ultrasonografi tekniği ve yorumu hakkında derinlemesine bilgiler içeren detaylı bir referans olacak nitelikte. Her bir bölümü dünyanın her yerinden gelen, konunun uzmanı kişilerce yazılmış kitap, bu önemli klinik modalitenin kullanımı ile ilgili vazgeçilmez bir kaynak olarak görev yapacak. Bu çevirinin görüntüleme tekniklerine ilgi duyan öğrenciler için de iyi bir kaynak oluşturacağı ve öğrencilere farklı bir bakış açısı kazandıracağı belirtiliyor. CİHAN

Yorumlar