UÜ raporu: Bazı akademik personel ders yükünden araştırmaya vakit ayıramıyor

Uludağ Üniversitesi’nce (UÜ) hazırlanan 2013 Yılı İdare Faaliyet Raporu'nda; bazı akademik personelin ders yükünden dolayı araştırmaya vakit ayıramadığına, akademik yükselmesini tamamlamış bazı öğretim üyelerinin de araştırma konusunda...

Google Haberlere Abone ol
UÜ raporu: Bazı akademik personel ders yükünden araştırmaya vakit ayıramıyor

Uludağ Üniversitesi’nce (UÜ) hazırlanan 2013 Yılı İdare Faaliyet Raporu'nda; bazı akademik personelin ders yükünden dolayı araştırmaya vakit ayıramadığına, akademik yükselmesini tamamlamış bazı öğretim üyelerinin de araştırma konusunda motivasyonlarının azaldığına dikkat çekiliyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nce (UÜ) hazırlanan 2013 Yılı İdare Faaliyet Raporu yayınlandı. Hazırlanan rapora göre faaliyetler, plan ve projeler ile üniversitenin eksik ve artı yönleri ele alınıyor.

ARAŞTIRMA GELİŞTİRMEDE EKSİKLER

Bazı fakültelerin araştırma genel altyapısının üst düzey araştırmalar için yeterli düzeyde olmadığına vurgu yapılan raporda; bazı fakültelerin ise gerekli modern donanıma sahip olmadığının altı çiziliyor. Raporda, akademik yükselmesini tamamlamış bazı öğretim üyelerinin ise araştırma konusunda motivasyonlarının azaldığı işleniyor. Bazı akademik personelin ise ders yükünden dolayı araştırmaya vakit ayıramadığından yakınılan raporda, toplumsal sorunları araştırmak ve çözüm üretmek üzere kurulan interdisipliner yapıda araştırma ve uygulama merkezlerinin de faaliyetlerinin ise yeterli seviyede olmadığına dikkat çekiliyor.

FİNANSAL YAPI

Hazırlanan 2013 yılı idare faaliyet raporunda finansal yapıda ise yaşanan sıkıntılar ve eksikler ise şöyle ele alınıyor: “Ücret yetersizliği nedeniyle eğitim-öğretim ve araştırmada istenen performansa ulaşacak nitelikli personel bulunmamaktadır. Ayrıca öğretim elemanlarının bilimsel toplantılara (yurt içi ve yurt dışı) katılımlarında finansal sorunlar yaşanıyor.”

ÖĞRETİM DURUMUNDA EKSİKLER

Üniversite yerleşkesinde öğretime yönelik mekanların bazı bölümlerde yeterli olmadığından yakınılan raporda, özellikle sosyal bilimler alanında öğretim üyesi başına düşen ortalama öğrenci sayısının oldukça yüksek olduğu kaydedildi.

Ayrıca disiplinlerarası linasnüstü öğretim programlarının sayıca yetersizliğinden yakınılan raporda; “Sosyal Bilimlerde öğrenci sayısının her yıl artması, öğrenci odaklı kredili sistem uygulamasını zorlaştırmaktadır.” deniliyor.

Üniversitenin özellikle yurt dışından fazla tercih edilmediğine dikkat çekilen değerlendirmede; şu ifadeler dikkat çekiyor: “Giden öğrencilerin fazlalığına karşılık uluslararası öğrenci değişim programlarında üniversitemize yurt dışından gelen öğrenci sayısı oldukça düşüktür.” Ayrıca üniversitede idari personel azlığından yakınılırken, konusunda uzman eleman sayısının da gittikçe azaldığı vurgulanıyor.

CİHAN

Yorumlar