UÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nden bacaklı kara robotu

Terör operasyonlarında kullanılmak üzere geçen yıl 'Mini İnsansız Hava Aracı’nı geliştiren Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, şimdi de 'Bacaklı Kara Robotu' geliştirdi....

Google Haberlere Abone ol
UÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nden bacaklı kara robotu

Terör operasyonlarında kullanılmak üzere geçen yıl 'Mini İnsansız Hava Aracı’nı geliştiren Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, şimdi de 'Bacaklı Kara Robotu' geliştirdi.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Reis’in danışmanlığında Makine Mühendisliği öğrencileri, karada taşıtların giremediği alanlarda ve sınır boylarında kullanılmak üzere 'Bacaklı Kara Robotu' geliştirmeyi başardı. Yaklaşık bir metre yükseklik, uzunluk ve genişliğinde olan Bacaklı Kara Robotu’nun benzerleri üzerinde, Amerikan ordusuna teknolojik destek veren Defense Advanced Research Projects Agency(DARPA) isimli enstitü de çalışıyor.

Öğrencileri Abdülhamit Dönder ve Osman Yıldırım ile birlikte TÜBİTAK 2241/b Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması'na katılan Yrd. Doç. Dr. Murat Reis’in Bacaklı Kara Robotu finale kaldı. Robot, TÜBİTAK’ın organizasyonuyla Ankara Congresium’da sergilendi.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ile HARPSAN Ar-Ge Mühendislik Sanayi Ltd. Şti. tarafından ortak olarak geliştirilen aracın bazı parçaları, Bursa’da faaliyet gösteren Form Makine Model tarafından üretildi.

CİHAN

Yorumlar