UTSO'nun mesleki eğitim projesi sona erdi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO)’nın, Sivil Toplum Diyaloğu AB-Türkiye Oda Forumu-II AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı kapsamında hazırladığı “Almanya Türkiye Arasındaki Mesleki Eğitim İçin Köprüler” projesi, kapanış toplantısıyla sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
UTSO'nun mesleki eğitim projesi sona erdi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO)’nın, Sivil Toplum Diyaloğu AB-Türkiye Oda Forumu-II AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı kapsamında hazırladığı “Almanya Türkiye Arasındaki Mesleki Eğitim İçin Köprüler” projesi, kapanış toplantısıyla sona erdi. Proje ortaklarının, mesleki eğitim paydaşlarının ve UTSO üyelerinin yer aldığı toplantıda, yapılan çalışmalar anlatıldı.

Proje kapsamında, mesleki eğitim konusunda örnek alınan Almanya’nın eğitim sisteminin detaylı olarak incelendiğini belirten UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, “Alman uzmanlarla işbirliği içerisinde, mesleki eğitim sistemimizin durum tespit çalışması gerçekleştirildi. Buradan hareketle Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya’da sanayicimiz ve eğitimcilerimizle gerçekleştirdiğimiz çalıştaylarla mesleki eğitim sisteminin sıkıntıları ve çözüm önerileri toparlandı. Tüm bu bilgiler ışığında ve yapılan inceleme gezilerinden alınan notlar çerçevesinde, mesleki eğitim model geliştirme raporu hazırlanmıştır.” dedi. Oda olarak “Mesleki eğitimi meslek edindik” sloganıyla projeyi benimsediklerini ve başarılı bir şekilde sonuçlandırdıklarını söyleyen Kuvvet, kitap haline getirilen raporun, bütün bakanlıklara ve ilgili kurumlara iletildiğini belirtti. Mesleki eğitim konusunda çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Mustafa Kuvvet, nitelikli işgücünün arttırılmasıyla işsizliğin azalacağının ve ülke ekonomisinin gelişmesine önemli bir katkı sağlanacağının altını çizdi. CİHAN

Yorumlar