ÜTSO’dan 875 kişiye gıda destek kartı

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, 875 kişiye Ramazan ayı dolayısıyla gıda destek kartı verileceğini açıkladı. Başkan Zor geçen sene mevcut yiyeceklerden oluşan gıda paketlerinin dağıtıldığını, bu sene ise değişikliğe...

Google Haberlere Abone ol
ÜTSO’dan 875 kişiye gıda destek kartı

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, 875 kişiye Ramazan ayı dolayısıyla gıda destek kartı verileceğini açıkladı. Başkan Zor geçen sene mevcut yiyeceklerden oluşan gıda paketlerinin dağıtıldığını, bu sene ise değişikliğe giderek ihtiyaç sahiplerinin diğer vatandaşlar gibi markete giderek istediği şekilde harcama yapabileceğine dikkat çekti.

Durmuş Zor, ÜTSO lokalinde yaptığı basın açıklamasında, Ramazan ayı geldiğinde insanların birbirinin elinden tutarak yardımlaşmada yarış içine girdiğini belirtti. ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, "Ünye Ticaret Odamızda geçmişten beri gıda ve kırtasiye noktasında yardımcı oluyordu. Geçen sene de gıda yardımında bulunduk. Bu sene gıda yardımında şekil değişikliğine gitmeyi uygun gördük. Sürekli olarak ÜTSO yönetimi, meclis çalışanları kendilerini yenilemek suretiyle bu devre en uygun davranış nasıl ortaya konur diye gayret gösteriyoruz. Geçen sene gıda paketi dağıtmıştık. Ama bu işi yaparken de kendi kendimizi eleştirmiştik ve şöyle demiştim ben o zaman: 'Sen ihtiyaç sahibisin fakirsin. Senin yiyeceğini de ben belirlerim, benim belirlediğimi yemek zorundasın.' gibi bir gıda paketi belki reva görülür. Bunun çok doğru olmadığını ısrarla söylemiştik. Bu seneye gelince gıda paketi yerine imkânlarımız doğrultusunda alışveriş yapmak üzere destek kartı hazırladık. Oney Market ve Hizmet Market bize en uygun fiyatı verdi. Biz bu iki marketten ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize destek kartı vereceğiz. Bu kartın özelliği içerisine belli bir limit yüklenmiş olan karttır. Vatandaş kartla markete giderek alışverişini yapabilecek. İhtiyacı olan insanlar alışverişini daha önceden yapmış olacak ama biz ayın on sekizinden sonra da bu iki marketimize borcumuzu ödemiş olacağız." dedi.

875 KİŞİYE 40 TL LİMİTLİ GIDA DESTEK KARTI

Odada herhangi bir yığılmanın olmaması için gıda destek kartlarını meclis üyelerinin dağıtacağını ifade eden Başkan Zor, şunları söyledi: "Oda olarak şu anda TSO’nun meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyelerine biz kartları vereceğiz kartlarla onlarda çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtmış olacaklar. Yani TSO’muz ihtiyaç sahiplerine direk olarak kart vermeyecek, bizim meclis üyelerimiz çevrelerinde bulunan ihtiyaç sahibi kişilere kartlardan vermek suretiyle alışveriş yapmalarına temin etmiş olacaklar. Özellikle vurgulamak istiyorum; odada herhangi bir yığılma olmaması lazım. Biz gıda paketi vermediğimiz gibi gıda destek kartını da biz vermeyeceğiz. 25 meclis üyelerimiz gıda destek kartlarını çevresindekilere dağıtmış olacaklar. Böylece 875 vatandaşımız bizden gıda desteği almış olacak."

'AKKUŞ, ÇAYBAŞI VE İKİZCE’YE DE YARDIMDA BULUNULACAK'

Ünye’nin dışında Akkuş, Çaybaşı ve İkizce’ye de çok fazla miktarda olmasa bile bir kontenjan ayırdıklarını ifade eden Zor, "Oradaki üyelerimiz sayesinde orda bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını arzu ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda ümit ediyorum ki gıda paketi dağıtma, evlere götürme işlerinden kurtuluruz. Vatandaş kartı alır diğer vatandaşlar gibi alışverişini yapmış olur. Canı ne istiyorsa onu alır. İnşallah önümüzdeki yıllarda yardım eden kurum ve kuruluşlar da kendilerini bu değişime uydururlar. Bu şekilde ihtiyaç sahibi insanlara destek olmuş oluruz.." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar