Utanç davasında savcı mütaalasını sundu

'Utanç davası' olarak adlandırılan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında savcı mütaalasını sundu.

Google Haberlere Abone ol
Utanç davasında savcı mütaalasını sundu

'Utanç davası' olarak adlandırılan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında savcı mütaalasını sundu.

Aralarında eski polis müdürü N.Ş'nin de bulunduğu 34 kişinin, 14 yaşındaki lise öğrencisine cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında savcı, esas hakkındaki mütaalasını sundu. Savcı, 30'a yakın sanık için ceza talebinde bulundu. Mütaalada, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasının ardından yurt dışına kaçan ve Haziran ayında yakalanarak Türkiye'ye getirilen eski polis müdürü N.Ş. için çocuğa yönelik zincirleme cinsel istismar suçundan 18 yıldan 26 yıla, hürriyetten yoksun kılma suçundan 26 yıla kadar olmak üzere toplam 52 yıla kadar hapis istendi.

Diğer sanıklar için de cinsel istismar, cinsel istismara yardım etme ve hürriyetten yoksun kılma suçlamalarıyla cezalar istendi. Ceza istenenler arasında 18 yaşından küçük sanıklarda bulunuyor.
Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, mütaalaya cezalandırılmaları yönünde katıldıklarını söyledi. Müdahil kurumun avukatı, tüm suça sürüklenen çocuklarında TCK 103/6 maddesi yönünden cezalandırılmalarına karar verilmesini istedi. Tutuklu polis müdürü N.Ş. ise mütaalayı kabul etmediğini ifade ederek savunması için süre istedi. Sanık avukatı da mütaalayı kabul etmediklerini belirterek mütaalaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talep etti.

Mahkeme heyeti, mütaalaya karşı beyanda bulunmak üzere tüm müdaafilere gelecek celseye kadar süre verilmesini kararlaştırdı. Duruşma 27 Ocak 2014 tarihine ertelendi. CİHAN

Yorumlar