Utanç davasında eski polis müdürüne 27 yıl 4 ay hapis cezası

Utanç davası olarak adlandırılan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında eski polis müdürü 27 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Utanç davasında eski polis müdürüne 27 yıl 4 ay hapis cezası

Utanç davası olarak adlandırılan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında eski polis müdürü 27 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 23 sanığa cinsel istimardan ceza verilirken bir polis müdürünün de aralarında bulunduğu 6 kişi beraat etti.

14 yaşındaki lise öğrencisi Ö.Ç'ye cinsel istismarda bulunulduğu, hürriyetten yoksun bırakıldığı ve istismar suçuna yer temin edildiği iddialarına ilişkin aralarında eski polis müdürü N.Ş.'nin de bulunduğu 27'si çocuk 34 kişinin yargılanmasına Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın karar duruşmasına tutuklu N.Ş. ile sanık avukatları katıldı. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, eski polis müdürü N.Ş.'ye 'cinsel istismar' suçundan 19 yıl 4 ay, 'hürriyetten yoksun kılma' suçundan ise 8 yıl olmak üzere toplam 27 yıl 4 ay hapis cezası verdi. N.Ş.'ye yer temininde bulunduğu iddiasıyla yargılanan bir polis müdürününde aralarında bulunduğu D.K., E.T., N.M.B., H.M.M., S.T. ve M.B.M. isimli sanıklar tüm suçlamalardan beraat etti. 'Cinsel istismar' suçundan 5 sanığa ayrı ayrı 5 yıl 6 ay 20 gün,1 sanığa 5 yıl 4 ay.,7 sanığa ayrı ayrı 4 yıl 5 ay 10'ar gün, 2 sanığa 4 yıl 2'şer ay, 7 sanığa ayrı ayrı 3 yıl 4 ay ve 1 sanığa ise 2 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. 3 sanığın cezaları ise hükmün açıklanmasına geri bırakılmasına çevrildi. 1 sanık ise baraat etti.

'Hürriyetten yoksun kılma' suçundan 1 sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Aynı suçlamayla yargılanan 9 sanık hakkındaki cezalar ise hükmün açıklanmasına geri bırakılmasına dönüştürüldü. 5 sanığın cezası ertelendi. 12 sanık hakkında ise beraat kararı çıktı. Mahkeme heyeti 15 yaşından küçük olan bir çocuğa ise ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. CİHAN

Yorumlar