Üstü cami, altı köy yolu

Rize`de, bir caminin altından geçen köy yolu görenlerin dikkatini çekiyor. Engebeli coğrafyası nedeniyle kıvrak fikirleri ile basında sıkça yer alan Rizeliler yine Karadeniz zekasını yansıtacak bir çözüm yolu buldu.

Google Haberlere Abone ol
Üstü cami, altı köy yolu

Rize`de, bir caminin altından geçen köy yolu görenlerin dikkatini çekiyor.

Engebeli coğrafyası nedeniyle kıvrak fikirleri ile basında sıkça yer alan Rizeliler yine Karadeniz zekasını yansıtacak bir çözüm yolu buldu. Çayeli ilçesine bağlı Kemer Köyü’nde yaşayanlar köylerine ikinci bir cami yapılması konusunda birleşti. Köylüler, engebeli arazi şartlarından dolayı caminin yapılmasına uygun alan bulamayınca köy yolunun geçtiği düz bir alan üzerinde “Kemer 2” isimli bir cami inşa ettirdi. Altından köy yolu geçen cami görenlerin ilgisini çekiyor.

Köy sakinlerinden Mustafa Kızılkaya, "Köylülerin kararı sonucu camiyi köyün orta yerinde, yol üzerinde yapmaya karar verdik. Yolun üzerinde bir cami olmasını, caminin altından köy yolu geçmesini dışarıdan görenler ilginç karşılıyor. Bize göre de biraz ilginç." dedi.

Bir başka köy sakini Refik Dedetaş ise "Arazi şartlarından dolayı camiyi köy yolunun üzerinde yapmak durumunda kaldık. Çayeli’nde birkaç köyde de altından köy yolu geçen camilere rastlamak mümkün." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar