Üst geçit için teşekkür edip, asansör istediler

Kayseri’de üst üste ölümlü kazaların yaşandığı yere yapılan üst geçit için yetkililere teşekkür eden mahalleli, merdiven çıkamayan yaşlı ve engelliler için de asansör talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Üst geçit için teşekkür edip, asansör istediler

Kayseri’de üst üste ölümlü kazaların yaşandığı yere yapılan üst geçit için yetkililere teşekkür eden mahalleli, merdiven çıkamayan yaşlı ve engelliler için de asansör talebinde bulundu.

Kayseri-Malatya karayolu Gaffar Okan Bulvarı Şirintepe Sağlık Ocağı yakınlarında daha önce yayaların karşıdan karşıya geçtikleri sırada ölümlü ve yaralanmalı kazalar yaşanmıştı. Okul ve cami gibi kişilerin toplu olarak kullandığı kurumların bulunduğu bölgede vatandaşlar, eylem yaparak üst geçit talebinde bulunmuştu. Kayseri Valiliği’nde mahalle sakinleri ve ilgili kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda üst geçit yaptırılması kararı çıktı. Hemen çalışma başlatan Karayolları Müdürlüğü, yoğun trafik akışının olduğu bulvar üzerine üst geçit yaptı. Vatandaşların karşıya geçerken yolu kullanmalarını engellemek için de bulvarın orta şeridine tel örgü çakıldı. Yaklaşık 5 ay önce hizmete giren üst geçit sayesinde bugüne kadar önemli bir kaza yaşanmadı. Şirintepe, Fatih ve Tavlusun mahalleleri sakinleri, üst geçit için Kayseri Valiliği ile Karayolları Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Daha önce üst geçit talepleri için eylem yaptıklarını hatırlatan bölge esnaflarından Alper Tunga Elbaşı, şimdi de teşekkür etmek için gazetecilere konuştuğunu söyledi. Bölgede yayalara araç çarpması sonucu yaşanan kazalarda 7-8 kişinin öldüğünü anımsatan Elbaşı, “Üst geçit sorunumuzu çözdükleri için yetkililere teşekkür ediyoruz. Son 7 aydır kaza yaşanmıyor. Ancak yine de merdiven çıkmakta güçlük çeken bazı vatandaşlar, tel örgülerin ucuna kadar giderek yolu kullanıyor. Üst geçide asansör yaptırılırsa onları da bu tehlikeden kurtarmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Yolun karşısında bulunan camiye gitmek için üst geçidi kullandıklarını belirten 80 yaşındaki Emin Oyar da, burasının önemli bir ihtiyacı giderdiğini dile getirdi. Emeği geçenlere teşekkür eden Oyar, kendisi gibi yaşlı insanların ve engellilerin merdiven çıkarken zorlandığını bu nedenle asansör yapılmasını talep ettiklerini kaydetti. Oyar, “Buraya yapılan hizmeti küçük görmüyoruz. Ama bizim gibi yaşlıların rahat şekilde üst geçidi kullanabilmesi için asansör yapılmasını istiyoruz.” talebinde bulundu.

Daha önce bazı okul arkadaşlarının burada kaza geçirdiğini ve ölenlerin olduğunu belirten bir öğrenci de, “Okula gidip gelirken artık yolun karşısına daha güvenli şekilde geçebiliyoruz” dedi. CİHAN

Yorumlar