Üst düzey PKK'lı yakalandı, ismi açıklanmıyor

İçişleri Bakanı Soylu, PKK'nın üst düzey isimlerinden birini yakaladıklarını, yakalanan ismin 15 Temmuz konusunda itiraflarda bulunduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Üst düzey PKK'lı yakalandı, ismi açıklanmıyor
Sonhaberler /Haber Merkezi

Terör örgütüne yönelik operasyonlarda örgütün üst düzey isimlerinden birinin yakalandığı, ancak isminin henüz açıklanmadığı öğrenildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, "Elimizde PKK'nın önemli düzeydeki yöneticilerinden birisi var ve 14 Temmuz gecesi telsizlerden gelen mesajda, yaklaşık bir ay hiçbir eylem yapmayacaklarının kendilerine talimat verildiğini söylüyor. Tâ ki 15 Temmuz'dan 3 gün sonra yeni bir talimat gelene kadar" dedi. 

Trabzon'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası süreçle ilgili bir detayı paylaştı. Bakan Soylu, "Burada belki de Türkiye'nin ilk kez duyacağı bir gerçeği ifade etmek istiyorum" dedi ve şunları söyledi:

"15 Temmuz hadisesinin üzerinden üç aylık bir zaman geçti ve zaman boyunca hem sınırlarımız içinde hem sınırlarımızın dışında ortaya koymak zorunda kaldığımız mücadele, aslında 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin nasıl bir uçurumun kenarından döndüğünün çok açık bir biçimde bize özetidir ve bunu anlatmaktadır. Darbe girişiminin hemen arkasından PKK'nın, DEAŞ'ın FETÖ'ye ve onun ihanet eylemine sahip çıkarcasına gerçekleştirdiği eylemler aslında karşımızdaki cephenin kimliğini de açıkça deşifre etmiştir. Burada belki de Türkiye'nin ilk kez duyacağı bir gerçeği ifade etmek istiyorum. Elimizde PKK'nın önemli düzeydeki yöneticilerinden birisi var ve 14 Temmuz gecesi telsizlerden gelen mesajda, yaklaşık bir ay hiçbir eylem yapmayacaklarının kendilerine talimat verildiğini söylüyor. Tâ ki 15 Temmuz'dan üç gün sonra yeni bir talimat gelene kadar."

Yorumlar