Üsküdar mutluluk dağıtmak için yola çıkıyor!

Üsküdar Belediyesi, Suriyeli çocuklara yönelik olarak ‘Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı' temalı oyuncak kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Üsküdar mutluluk dağıtmak için yola çıkıyor!

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde kampanya ile ilgili toplantıda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, amaçlarının savaşın Suriyeli minikler üstünde bıraktığı izleri bir nebzede silmek olduğunu aktardı. 
 
Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği kampanyanın tanıtım programına; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başkan Yardımcıları Zeki Bıyık, Sedat Ayyıldız, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya, ünite müdürleri ve çok birçok matbuat mensubu katıldı. 
 
Programa gelen gazetecilerle yapılan kahvaltı sonrası Avrasya Salonu’na geçildi. ‘Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı’ projesini içeren kısa bir VTR izletildi. Sonrasında Başkan Türkmen oyuncak kampanyası konusunda izahatlarda bulundu. 
 

URFA GEZİSİ ETKİLİ OLDU 

Başkan Hilmi Türkmen, oyuncak kampanyası düzenleme fikrinin bundan 2 ay öncesinde AK Parti İl Başkanlığı’nın Suriyeli mültecilere katkı için gerçekleştirdiği ‘Kış soğuktur üşütür İstanbul sıcaktır ısıtır’ etkinliğinde birleşen yardımları Urfa’ya götürdükleri sırada kamplarda gördüğü acı sağlayan manzaralar sonrası şekillendiğini söyledi. 
 

SAVAŞIN ASIL MAĞDURU ÇOCUKLAR 

Hayata geçirdikleri kampanyanın belki Üsküdar ölçeğinde düşünülen bir plan algısı oluşturduğunu belirterek, “Aslında medeniyetimiz  ve inandığımız değerler için çok çok mühim bir konu. Bizler her şeyden evvela insanız, her şeyden evvela inanan insanlarız. Ve bizler ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışına sahip insanlarız. Bizler Üsküdar Belediyesi olarak, bireysel şekilde yaptığımız çalışmalarımızda bu değerlere uymayı prensip edinmiş bir anlayışın temsilcileriyiz. Memleketimizin etrafını saran coğrafya adeta bir ateş çemberi içerisinde. Savaşlar, göçler, çatışmalar, ölümler, yokluklar, kanayan yaralar, esaretlerin bizlere getirdiği ağır külfetlerle karşı karşıyayız. Oralarda yaşayan inanan din kardeşlerimizdir. Mazlum ve mağdur coğrafyanın mensuplarıdır. 2011 yılında başlayan iç harp 4 senedir şiddetlenerek devam etti. Orada yaşanan acı ve gözyaşının kamuoyuna yansıdığından çok çok daha çok olduğunu hesap ediyoruz. Savaşın korkunç bilançosunu kimse tam şekilde bilemiyor. Ama inanın ki ki bu felaketin asıl mağdurları masum ve savunmasız çocuklardır” diye konuştu. 

OYUNCAK KUMBARALARI YERLEŞTİRİLECEK 

Başkan Hilmi Türkmen, startını verdikleri projenin 15 Nisan’a kadar devam edeceğini belirterek, “Üsküdar’ın kimi noktalarına, meydanlara, alış-veriş merkezlerine, sitelere, derneklere, okullara oyuncak kumbaralarını yerleştireceğiz. Toplanan oyuncakları depolarımızda muhafaza ederek 23 Nisan’a kadar Urfa’ya TIR’larla götüreceğiz. Orada Suriyeli çocukların okuduğu okulları ziyaret ederek, gene Üsküdarlı bir küme öğrencimizi de yanımızda götürerek çocuklarımızın ellerinden çocuklara oyuncak dağıtımını yapacağız. 23 Nisan’ımızı orada geçireceğiz” dedi. 
 

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NE TAM DESTEK 

Üsküdar Belediyesi’nin Suriyeli minikler  için düzenlediği oyuncak kampanyasının tanıtım toplantısına gelen, AK Parti Üsküdar  İlçe Başkanı Halit Hızır, AK Parti Ataşehir  İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı ve Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya’da Başkan Hilmi Türkmen’e ‘İnsan ruhuna böylesine dokunan bir projeyi yaşama geçirdikleri için teşekkür ederek’ bütün güçleriyle destek vereceklerini söylediler. 
 
Konuşmaların peşinden Başkan Hilmi Türkmen, elindeki oyuncak ayıyı ‘Oyuncak Kumbarasına  atarak kampanyayı başlattı. Başkan Türkmen’den sonra yayında olan ilçe başkanları,belediye Başkan yardımcıları,birim Müdürleri ve gazeteciler kumbaraya oyuncak atarak kampanyaya destek verdiler.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar