USEM 'Eurodesk Türkiye' ağının temas noktalarından biri oldu

Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (USEM), 11 Aralık 2013 tarihi itibariyle Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren "Eurodesk Türkiye" ağının temas noktalarından biri oldu.

Google Haberlere Abone ol
USEM 'Eurodesk Türkiye' ağının temas noktalarından biri oldu

Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (USEM), 11 Aralık 2013 tarihi itibariyle Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren "Eurodesk Türkiye" ağının temas noktalarından biri oldu. Konuyla ilgili olarak USEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Akyüz ve Eurodesk Temas Noktası İrtibat Kişisi Şerafettin Erten, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik’i makamında ziyaret etti.

Eurodesk’in gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan bilgi ağı olduğunu belirten Rektör Çelik “Eurodesk temas noktası olarak hedefimiz, gerek üniversitemiz öğrencilerine gerekse ilimiz gençliğine, eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatlarıyla gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında yol göstermek ve bu yolla gençlerimizin sosyal, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunarak onlara yeni ufuklar açmaktır. Bu bağlamda USEM, önümüzdeki dönemde özellikle Avrupa fırsatları ve Erasmus ile ilgili bilgilendirme konferansları, seminerler ve farklı aktiviteler gerçekleştirecektir. Bu aktiviteler, üniversitemiz ve USEM web sayfalarından takip edilebilir. Ben başta merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Akyüz olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Müdür Akyüz ise Eurodesk Türkiye Birimi’nin, gençlik programı bünyesinde 2008 yılında çalışmalarına başladığını, şu anda 79 ilde 176 temas noktası bulunduğunu söyledi. Akyüz, “Uşak Üniversitesi’nin, Eurodesk Türkiye ağının temas noktalarından biri olmasından dolayı mutluyuz. Eurodesk temas noktaları olarak yapılacak faaliyetler 'Gençlik Bilgilendirmesi' olarak adlandırılıyor. Gençlere eğitim, iş ve kariyer, farklı bir ülkede yaşam, seyahat ve barınma, serbest zaman aktiviteleri, sağlık, gönüllülük gibi konularda doğru, güncel ve güvenilir bilgiyi en hızla şekilde vermeyi hedefliyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar