Uşak'taki Ayşe Bulut davası ertelendi

Uşak'ta 22 Aralık 2013 tarihinde, pazarcılık yapan Ayşe Bulut ve annesi Döndü Bulut’u tüfekle vurduğu, Ayşe Bulut’u öldürdüğü iddia edilen M.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'taki Ayşe Bulut davası ertelendi

Uşak'ta 22 Aralık 2013 tarihinde, pazarcılık yapan Ayşe Bulut ve annesi Döndü Bulut’u tüfekle vurduğu, Ayşe Bulut’u öldürdüğü iddia edilen M.S.’nin duruşması yapıldı. Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, müdahil olmak için şehre gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri, öldürülen Bulut'un olayda yaralanan annesi, ağabeyi Harun Bulut ve tarafların avukatları katıldı.

Davada platformun müdahillik başvurusunun kabul edildiği, sanık M.S.’nin olay gecesi bulunduğu yerin tespiti için GSM operatörlerinden telefon kayıtlarının, ayrıca akli dengesinin kontrolu için rapor istendiği bildirildi. Dava, 21 Mayıs 2014 tarihine ertelendi.

Duruşmadan sonra platform üyeleri ve Ayşe Bulut’un ailesi, şehir meydanında bir basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Fatma Kurt, “Her defasında dediğimiz gibi kadın cinayetlerinde indirimin kaldırılmasını istiyoruz. Meclis'e sunduğumuz kanun teklifi hâlâ kabul edilmedi. Bir gecede Twitter kapatan hükümet, neden bu kanun teklifini görüşmüyor? Kadın katillerinin indirimden faydalanarak kurtulmasını istemiyoruz. Mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz.” dedi.

Anne Döndü Bulut ise, "Kızımla birlikte Karaağaç köyü yolunda minibüsle ilerlediğimiz sırada önümüzü kestiler. Sol taraftan iki el ateş etti, sonra benim olduğum tarafa ateş etti. Ben de kızım da yaralandık. Beni Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderdiler. Orada doktorlar, odada bulunan televizyonları bile kaldırdılar. Kızımın öldüğünü bana Uşak’a geldiğimde, evde söylediler. Kızımızı vermedik diye öldürmesi mi gerekiyordu? En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

OLAY

Uşak'ta 22 Aralık akşamı 60 yaşındaki Döndü Bulut ve 27 yaşındaki kızı Ayşe Bulut, kendilerine ait minibüsle Karaağaç köyünden dönerken önleri beyaz renkli bir otomobille kesildi. Otomobilden inen kişi tarafından tüfekle açılan ateş sonucu Ayşe Bulut yaşamını yitirdi, Döndü Bulut ağır yaralandı. Olayın faili olduğu iddia edilen M.S., yaklaşık bir saat sonra silahla birlikte yakalandı. CİHAN

Yorumlar