Uşak'ta Sevim G. cinayeti davası başladı

Uşak’ta 2 Ekim 2013 tarihinde, ayrı yaşadığı eşi M.G. tarafından temizlik personeli olarak çalıştığı işyerinde bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen 39 yaşındaki Sevim G.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta Sevim G. cinayeti davası başladı

Uşak’ta 2 Ekim 2013 tarihinde, ayrı yaşadığı eşi M.G. tarafından temizlik personeli olarak çalıştığı işyerinde bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen 39 yaşındaki Sevim G.'nin davası görülmeye başladı.

Müdahil olarak katılmak için gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve Uşak’ta yakınları öldürülen aileler, şehir meydanında bir açıklama yaptı. Platform adına konuşan Burcu Karefil, “Bugün burada, ayrı yaşadığı eşi M.G. tarafından öldürülen Sevim G. kardeşimizin ilk duruşması için toplandık. Kadın kardeşlerimiz, en çok ayrılmak istedikleri için, kendi hayatlarına dair karar almak istedikleri için öldürülmektedir. Kadınların temel haklarını kullanmak isterken öldürülmelerinin durdurulması için caydırıcı cezalar verilmeli ve devlet kadın düşmanı değil, kadınların temel haklarını kullanmalarını engelleyecek politikalar uygulamalıdır. Haklarını aramak için Gezi direnişinde sokağa dökülen halka saldıran ve sekiz kardeşimizin ölümüne sebep olan AKP hükümetinin halk düşmanı tutumu, daha dün 15 yaşındaki Berkin Elvan kardeşimizi öldürdü.
AKP’yi, halk düşmanlığı ve kadın düşmanlığını bırakması için tekrar uyarıyoruz. Kadın cinayetlerinin durması için koruma ve ağır ceza yasası gibi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar