Uşak’ta minik futbolcular turnuvası başladı

Üftade Eğitim Kurumlarının her yıl geleneksel olarak düzenlediği ’Spor Oyunları Şenliği’ başladı.

Google Haberlere Abone ol
Uşak’ta minik futbolcular turnuvası başladı

Üftade Eğitim Kurumlarının her yıl geleneksel olarak düzenlediği ’Spor Oyunları Şenliği’ başladı.

Spor Oyunları Şenliğinde okullar arası futbol ve kort tenisi müsabakaları düzenleniyor. Üftade ilkokulu ve ortaokulunun ev sahipliğini yaptığı müsabakalara futbol branşında 12'i takımın katılacağı şenlikte, kort tenisinde ise 30 sporcu öğrenci müsabakalara katılacak.

Okul Müdürü Cemalettin Baştuğ, Üftade Eğitim Kurumları olarak Uşaklıların hizmetinde olduklarını söyleyerek; “Okulun sadece akademik alanda değil sportif ve sanatsal alanlarda da bir çok organizasyonu var. Spor oyunları şenliğini 3 yıldan bu yana yapıyoruz. Futbol müsabakalarına katılan her takıma forma hediye etti, okullardan servis imkanı olmayanlara servis göndererek okullarından alıp bırakıyoruz. Bunları yaparken amacımız ileride sporcu olmak isteyen öğrencilerin çok maç yapıp kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak” dedi.

Spor oyunları organizasyon sorumluları Mustafa Damat ve Bahadır Döner de yapmış oldukları bu faaliyetlerle okullar arası işbirliğini geliştirdiklerini öğrencilerin birbirleri ile kaynaştıklarını belirttiler.

Turnuvaya öğrenci getiren beden eğitimi öğretmenleri futbol maçlarında öğrencilerin bu yaşta rekabat etmeyi öğrenmelerinin önemli olduğunu Üftade Eğitim Kurumlarına da bu imkanları sağladıkları için teşekkür ettiler.

Okul Müdür Yardımcısı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Ahmet Arslanbaba, “Turnuvaya 2003 ve 2004 doğumlu öğrenciler katılıyor. Bu yaşta ki öğrencilerin müsabaka yapma imkanlarının az olduğunu biliyoruz bunun için bu turnuvayı her yıl düzenliyoruz” dedi.
CİHAN

Yorumlar