Uşak’ta 'Kedi katili serbest, niçin?' eylemi

Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri eylem yaptı. Uşak Belediyesi önünde toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar, Eskişehir’de evinde kediyi bıçaklayarak öldüren vatandaşı protesto etmek için kent meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Uşak’ta 'Kedi katili serbest, niçin?' eylemi

Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri eylem yaptı. Uşak Belediyesi önünde toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar, Eskişehir’de evinde kediyi bıçaklayarak öldüren vatandaşı protesto etmek için kent meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. 'Kedi katili serbest, niçin?', 'Hayvana uzanan eller kırılsın', 'Uşak uyuma hayvanlara sahip çık' sloganları eşliğinde yürüyen eylemcilere CHP Uşak Milletvekili Dilek Yılmaz, çeşitli partililer ve motor kulüpleri destek verdi.

Kent meydanında açıklama yapan Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, “Eskişehir’de bir cani evinde bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Ayrıca bu cani hayvanın bağırsakları dışarıda olarak evin içinde dolaşmasını sapık bir zevkle seyretmiş ve videoya kaydetmiştir. Bu cani katil hiçbir ceza alamadan serbest bırakılmıştır. Bugün burada ve Türkiye’nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan binlerce kişi bu vahşeti kınamak ve tek ses olarak 'Kedi katili serbest, niçin?' diye sormak için bir araya geldi. Bir katil nasıl serbest bırakılabilir, çünkü hayvana işkence, vahşet maalesef yere tükürmek kadar, yasak yerde sigara içmek kadar basit eylemler ile aynı çizgide değerlendirilmiş ve kabahat olarak görülmüştür. Oysa hayvan öldürmek ile insan öldürmek arası sadece bir adımdır. Hayvan katilleri ve toplum düşmanlarının mazisinde hayvanlara yapılan işkence vardır. Caniler katiller öldürmeyi hayvanları öldürerek öğrenmişlerdi. Hayvana işkence yapan vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapis ile cezalandırılmalıdır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılıp TCK kapsamına alınmalıdır.” dedi. CİHAN

Yorumlar