Uşak'ta 'Genç İnşaat Mühendisleri Odası' kuruldu

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Uşak Şube Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş, Genç İnşaat Mühendisleri Odası (Genç İMO)’nı kurduklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta 'Genç İnşaat Mühendisleri Odası' kuruldu

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Uşak Şube Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş, Genç İnşaat Mühendisleri Odası (Genç İMO)’nı kurduklarını açıkladı. Konuyla ilgili kahvaltılı basın toplantısına Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hayri Baytan Özmen ve Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Elif Çağla Kardemir, oda yöneticileri ve bölüm öğrencileri katıldı.

Genç İMO’nun işleyişi ve organlarının, 27 Nisan 2007 tarihli İMO Öğrenci Yönetmeliği'ne göre düzenlediğini belirten Çalıkuş, “Genç İMO’nun Uşak İMO’da kurulmamasının nedeni, Uşak Üniversitesi’nde bugüne kadar inaşaat mühendisliği bölümü olmamasındır. İMO Uşak Şubesi etkinlik alanında bulunan Genç İMO Uşak Üniversitesi öğrenci temsilciliklerine, 28 Kasım 2013 tarihinde Mustafa Ali kabukçu ve Gözde İnce atanmıştır. Kendilerini kutlar ve şimdiden başarılar dileriz.” dedi. Genç İMO'nun, inşaat mühendisliği öğrencilerinin sıkıntılarının, mühendislerinkinden bağımsız olmadığı bilinciyle oluşturulmuş bir örgütlenme olduğunu anlatan Başkan Yardımcısı Çalıkuş, “Öğrencilerinin sorunlarına, inşaat mühendislerinin akademik, sosyal ve kültürel sorunlarına demokratik ve bilimsel üniversite ekseninde çözüm üretmeyi amaçlar. Bu süreçte, meslek meslek odalarını tanımalarını ve oda faaliyetleri içerisinde yer almaya çalışmalarını sağlamaya çalışır. Kısacası öğrencilerin birliğini etkin bir güce dönüştüren bir mekanizmadır. 'Gücümüz örgütlülüğümüzdür' ilkesiyle hareket eden İMO, Genç İMO örgütlülüğüne, ülkesine ve geleceğine sahip çıkan inşaat mühendisliği öğrencilerini davet etmekte ve yönetmelikte tarif edilen birimlerde görev almaya çağırmaktadır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar