Uşak'ta 'Bilinçli Bilişim, Temiz Toplum' projesi tamamlandı

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen "Bilinçli Bilişim, Temiz Toplum" projesi tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta 'Bilinçli Bilişim, Temiz Toplum' projesi tamamlandı

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen "Bilinçli Bilişim, Temiz Toplum" projesi tamamlandı. Projenin sona ermesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla Has Bahçe Polisevi'nde düzenlenen yemeğe Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, daire müdürleri ve emniyet personeli katıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ali Geleş, projenin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Uşak Üniversitesi, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bizim Yuva Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa yürütüldüğünü söyledi. Geleş, "Proje kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileriyle aileleri dahil olmak üzere toplam 48 seminer gerçekleştirildi. Düzenlenen bu seminerlerle 12 bin 500 kişiye ulaşıldı. Yedi farklı tasarımdan ve içerikten oluşan 10 bin adet broşür, 300 adet afiş ve çeşitli materyaller dağıtılarak, güvenli internet kullanımıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Ayrıca çeşitli stant çalışmalarıyla da güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıldı." dedi.

Projenin başarıyla tamamlanmasının mutluluk verici olduğunu belirten Vali Erden de, "Güvenli bilgisayar kullanımının önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle çocuklarımızı karşılaşabilecekleri siber suçlar hakkında bilinçlendirmeli, zekâ ürünü siber suçlara maruz kalmamaları için dikkatli olmalarını ve güvenli internet kullanımını seçmelerini sağlamalıyız. Projeyle siber suçlara yönelik farkındalık oluştuğunu düşünüyor ve projenin amacına ulaştığına inanıyorum. Hızla gelişen teknolojiyi ve interneti kullanırken saldırılara maruz kalmamak adına dikkatli olmalıyız. Projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçenleri kutluyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar