Uşak'ta bazı eğitimciler bir günlük grev yapacak

Uşak’ta toplanan iki sendikaya üye bazı eğitimciler, 26 Şubat 2014 günü Milli Eğitim Bakanlığı'nı düzenleyen kanun tasarısını protesto etmek için greve gideceklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta bazı eğitimciler bir günlük grev yapacak

Uşak’ta toplanan iki sendikaya üye bazı eğitimciler, 26 Şubat 2014 günü Milli Eğitim Bakanlığı'nı düzenleyen kanun tasarısını protesto etmek için greve gideceklerini duyurdu. Şehir meydanında toplanan Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikaları adına, Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Ahmet Gürten bir açıklama yaptı.

Gürten, açıklamasında şunları kaydetti: “Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edildi. Bu tasarının çok tehlikeli olduğunu anlatmaya çalıştık, anlamadılar. Dört yılını dolduran okul yöneticilerinin görev yerlerinin sona erdirilmesi, okul yöneticilerinin kaderinin valilerin, Milli Eğitim müdürlerinin iki dudağının arasına bırakılması, okul yöneticilerinin atanmasında siyasi partilerinin yöneticilerinin etkili olması, iki yıl önce değiştirilen MEB Merkez Teşkilat Yönetmeliği'nin değiştirilmesi, stajyer öğretmenlere getirilen uygulamalarla AKP iktidarının kendi yandaşlarını öğretmen olarak atamasının önünün açılması, eğitimde korkunun hakim kılınması, okulların siyasallaştırılması, baskıların arttırılması, ezilmiş eğitimci ordusunun yaratılması, teftiş kuruluna düşmanca yaklaşılması, il eğitim denetmenlerinin taleplerinin karşılanmaması, insanların sosyal statülerinin ellerinde alınması gibi birçok husus barındıran bu yasa tasarısını şiddetle kınıyoruz. Dört yılını doldurduğu takdirde görevleri sona erdirilecek bu kişilerin yerine getirileceklerde sınav şartı aranmayacak. Karar mercii, valiler ya da il Milli Eğitim müdürü olacak. Bu nedenle 26 Şubat 2014 günü, bir günlük greve gidiyoruz.” CİHAN

Yorumlar