Uşak'ta 'Aileye Mutluluk Yakışır' projesinin yemeği düzenlendi

Uşak'ta Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Aileye Mutluluk Yakışır" projesi kapsamında, Bizim Yuva Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile proje ortağı Bahar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, sosyoekonomik seviyesi düşük ailelerle yemekte biraraya.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta 'Aileye Mutluluk Yakışır' projesinin yemeği düzenlendi

Uşak'ta Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Aileye Mutluluk Yakışır" projesi kapsamında, Bizim Yuva Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile proje ortağı Bahar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, sosyoekonomik seviyesi düşük ailelerle yemekte biraraya geldi. Her iki derneğin yetkilileri ve Bahar Eğitim Merkezi’ne devam eden çocukların aileleriyle birlikte yemeğe yaklaşık 600 kişi katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bizim Yuva Derneği yetkilisi Halil Bayram, "Ailelerin iletişimlerini arttırmak, kaynaştırmak, çocuklarla paylaşımlarını arttırmak, benzer problem yaşayan diğer ailelerle tanışmalarını sağlamak, deneyim paylaşımı ortamı sunmak, okul ve eğitim salonu dışında daha sosyal bir alanda öğrenme imkanı sunmak amacıyla bu organizasyon gerçekleştirildi." dedi. Derneklerinin 2011 Kasım ayında kurulduğunu, amaçları arasında Uşak’ta ailelerin mutluluğunu arttırmak olduğunu anlatan Bayram, “İlimizde ailede huzur ve mutluluğun arttırılması adına her ay seminerler düzenlemiştir. Ayrıca derneğimizde görevli aile danışmanlarımız, ailede oluşan problemlere bireysel danışmanlık hizmetleri vererek büyük bir boşluğu doldurmaktadır. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın desteklediği 'Ailemle Daha Güçlüyüm' projesini tamamlamıştır. Halen devam eden 'Aileye Mutluluk Yakışır' projesini sürdürmektedir. Bu projeyle Uşak ilinde bütünlüğü bozulmuş veya bozulmak üzere olan, sosyoekonomik düzeyi düşük ailelerle özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarının yaşadıkları problemlerin eğitim ve danışmanlık yoluyla çözüme kavuşturulmasıyla toplumsal gelişime katkı sağlanacaktır." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar