Uşak'lı gazetecilerden kan bağışı kampanyası

Uşak Gazeteciler Derneği, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' kutlamaları kapsamında kan bağışı kampanyası düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'lı gazetecilerden kan bağışı kampanyası

Uşak Gazeteciler Derneği, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' kutlamaları kapsamında kan bağışı kampanyası düzenledi. Dernek Başkanı Salih Kılınç, “Üyelerimizle kan bağış kampanyası düzenleyerek, toplumun dikkatini kan bağışının önemine çekmek istedik” dedi.

'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' etkinlikleri düzenleyen Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) üyeleri toplu olarak Kızılay Uşak Kan Merkezi aracında kan bağışında bulundu. UGD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle UGD yönetimi olarak bir dizi etkinlik planladık. Uşak Valisi Sayın Mehmet Ufuk Erden’i, Uşak Belediye Başkanı Sayın Ali Erdoğan’ı ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Sait Çelik’i makamlarında ziyaret ederek, Uşak’taki basının sıkıntılarını ve taleplerimizi ilettik. Sayın yetkililerle çok olumlu görüş alışverişinde bulunduk.”

GAZETECİLER TOPLUMA ÖRNEK OLMALI

Gazetecilerin kamu hizmeti yaptığını hatırlatan Kılınç, “Gazetecilik mesleği toplumda önemsenen bir meslektir. Bizde UGD olarak, bunun bilincindeyiz. Yönetim kurulu üyelerimizle kamuya örnek olacak ve özendirecek etkinlikler yapılması konusunda aldığımız karar gereği, 'Kan Bağışı Kampanyası' düzenledik. Üyelerimiz, bugün Uşak Belediyesi önüne giderek toplu şekilde kan bağışında bulundular. Biz, gazeteciler olarak topluma örnek olmayı ve insandan başka elde edilme kaynağı bulunmayan kanın bir gün herkese gerekeceğini düşündük.” açıklamasını yaptı.

Kan bağışında bulunan meslektaşlarına teşekkür eden UGD Başkanı Salih Kılınç, “Etkinliklerimiz 10 Ocak Cuma günü, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programlarla devam edecek. Uşak’ın ünlü maratoncusu Akın Yeniceli, '10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle, Banaz İlçesinden Uşak’a 30 kilometre basın emekçileri için koşacak. Çılgın davulcu Erkan Karagöz, yine anıt önünde davul şov yapacak. Daha sonra, genç şair ve yazar Cemal Ulu’nun düzenlediği kitap okuma kampanyası düzenlenecek” diyerek tüm Uşak Halkını UGD’nin etkinliklerine katılmaya davet etti. CİHAN

Yorumlar