Uşak'ın Gökyüzünü Uçurtmalar Süsledi

Uşak’ta öğrenciler kendi yaptıkları uçurtmaları uçurarak gönüllerince bir gün geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ın Gökyüzünü Uçurtmalar Süsledi

Etkinlikte 100 öğrenci kendi yaptıkları uçurtmaları uçurdu.

'eTwinning Avrupa Okul Ortaklıkları Projesi' kapsamında Ülke genelinde yaklaşık 43 İlde, 80’e yakın okuldan bin civarında öğrencinin katıldığı 'Uçurtmalarla Çok Daha Yükseklere Projesi', Kemalöz mahallesi TOKİ Pazar Yeri yakınlarındaki arazide sekiz ilkokuldan yüze yakın öğrencinin katılımı ile başladı. Etkinliğe İl Milli eğitim Müdürü Bülent Şahin, eTwinning Türkiye koordinatörü Mustafa Hakan Bücük, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, “Bugün gerçekten Türkiye’de şu an itibari ile 45 ilimizde 3 bin öğrencimizin destek verdiği bir projeye Uşak olarak liderlik ettiğimiz bir proje oldu. Bahsettiğimiz 45 ilimizde buradan başlayan projenin yansımaları ile uçurtmalar yükselmiş olacak. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Toplantımızda 8 okul belirlemiştik. 2 tanesi de köy okulumuzdu. Mutluyuz.” dedi.

Kurdele kesimi ile açılışı yapılan etkinlik Şefkat Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Okullardan kendi uçurtmalarını yaparak dereceye giren öğrencilere madalya verildi, hazırlanan pasta öğrenciler ile birlikte kesildi.

Yorumlar