Uşak Üniversitesi'nde Berkin Elvan için yürüyüş yapıldı

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanan bir grup öğrenci, Gezi eylemleri sırasında yaralanan ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için kampüs içinde bir yürüyüş düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Uşak Üniversitesi'nde Berkin Elvan için yürüyüş yapıldı

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanan bir grup öğrenci, Gezi eylemleri sırasında yaralanan ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için kampüs içinde bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, AK Parti ve polis aleyhinde pankartlar taşındı, sloganlar atıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi önüne kadar yürüyen grup adına, Ali Can Sağıroğlu basın açıklaması yaptı. Sağıroğlu, şunları söyledi: "Bugün 15 yaşında polis kurşunuyla ölen çocuğa tahammül edemeyen okul yönetimi ve özel güvenlik birimi, üniversite içerisinde özgürlük naraları atıyor. Bizler buna inanmıyoruz arkadaşlar. AKP, polis ve ÖGB işbirliği içinde çocuk, genç, kadın demeden öldürmeye devam ediyor. Soruyorum sizlere, ekmek almaya giden çocuk sizlere ne yaptı? Neyle tehdit etti? Aslında gerici Tayyip Erdoğan, kendisinin dediğini kabul etmeyen her insana aynı şekilde yaklaşıyor."

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar