Uşak Üniversitesi Rektörü Çelik yurtları ziyaret etti

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'na bağlı kız ve erkek yurtlarında öğrencilerle biraraya geldi, istek ve sıkıntılarını dinledi.

Google Haberlere Abone ol
Uşak Üniversitesi Rektörü Çelik yurtları ziyaret etti

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'na bağlı kız ve erkek yurtlarında öğrencilerle biraraya geldi, istek ve sıkıntılarını dinledi. Yurtlarda kalan öğrencilerin geçmiş yıllardan farklı olarak daha rahat şartlarda yaşadığını belirtti. Öğrenimlerine destek olmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için kredi, burs, barınma, beslenme hizmetleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler sunan KYK'nin, üniversitelerin paydaş kurumları arasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Bir Eylül Yerleşkesi içinde kız ve 1 kilometre mesafede erkek öğrenci yurdu olduğunu aktaran Rektör Çelik, yaklaşık bin 700 kişinin buralarda barındığını belirtti. Uşak Üniversitesi öğrenci sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, yerleşke içinde yeni bir yurt yapılması için çalışmaları olduğunu ifade etti. Üniversitenin gelişimiyle ilgili bilgi da veren Çelik, bir kongre merkezi yapılacağını, ayrıca yapımı devam eden Öğrenci Yaşam Merkezi'nde öğrenci toplulukları için özel odalar ve ihtiyaç duyulan her şeyin olacağını aktardı. Uşak Üniversitesi’nin bir süre önce "Diploma Eki" etiketi aldığını. bunun öğrenciler açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çelik, “Uluslararası bir üniversite olma hedefimizi gerçekleştirmek için göreve geldiğimiz andan itibaren özellikle Bologna Süreci'nin sıkı takibi için koordineli bir çalışma yürüttük. Bu yoğun çalışmalar sonucu, Diploma Eki almaya hak kazandık. Mutluyuz, çünkü siz değerli öğrencilerimizi Diploma Eki vererek mezun edeceğiz.” dedi. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Rektör Sait Çelik, yapılan ve yapılması planlanan her türlü çalışmanın öğrenci merkezli olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar