Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi çekim alanı oldu

Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, kampüsün çekim alanı haline geldi. Yeni banın faaliyete geçtiği 2013 Eylül ayından beri 6 bin 304 kullanıcıya hizmet verdi.

Google Haberlere Abone ol
Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi çekim alanı oldu

Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, kampüsün çekim alanı haline geldi. Yeni banın faaliyete geçtiği 2013 Eylül ayından beri 6 bin 304 kullanıcıya hizmet verdi. Modern yapısı ve hizmetleri açısından Türkiye’nin sayılı üniversite kütüphanelerinden biri olduğunu belirten Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, “Kütüphanemiz öğrenci, akademisyen ve personel tarafından oldukça yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Kütüphanemizde hızlı bir internet erişimi var. Özellikle öğrencilerimiz çok memnun kalmakta ve zamanlarının çoğunu kütüphanede geçirmektedir. Yapım aşamasında düşündüğümüz yaşam alanı olarak kullanılma öngörüsü tümüyle gerçekleşti. Hem gündüz hem de akşam hizmet veren kütüphanemizde öğrencilerimiz, özellikle sınav dönemlerinde rahat bir ortamda çalışma fırsatı bulmaktadır. Bu durum, üniversitemizin genel akademik başarısına artı değer katmaktadır." dedi.

Üniversitenin modern çizgilere ve her türlü konfora sahip kütüphanesinin, öğrencilerin zamanını kampüste geçirmesine ve ulaşım meselesinin çözümüne büyük katkı sağladığını düşündüklerini aktaran Rektör Çelik, "Bunun yanında kütüphanemiz, akademik personelimizin de çalışmalarına ivme kazandıracak ve olumlu sonuçları, ilerleyen süreçte ortaya çıkacaktır. Kütüphanemiz her yönüyle üniversitemize güç katmakta, hızla yükselen bir değer olan Uşak Üniversitesi’ni taşıyan önemli bir lokomotif olmaktadır.” şeklinde konuştu. Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin kitap sayısının 2012 yılında 34 bin olduğunu, 2013'te 52 bine çıktığın kaydeden Prof. Dr. Çelik, “Bu sayıya her yıl 15 bin kitap eklenmektedir. Veri tabanlarımız 2012 yılında 32 iken 2013 yılında 38 olmuştur. Bunların içinde 2,5 milyon elektronik kitap, 170 bin e-kitap derlemesi, 3,5 milyon tez, 46 bin e-dergi ve 23 bin 290 sesli kitap bulunmaktadır. Bölgenin yükselen değeri olan Uşak Üniversitesi’nin parlayan yıldızlarından biri olan kütüphanemiz, kampüsün çekim alanı olduğu kadar Uşak halkının da tercihi olmaktadır.” dedi. CİHAN

Yorumlar