Uşak Üniversitesi Kapalı Spor Merkezi açıldı

Uşak Üniversitesi Kapalı Spor Merkezi törenle hizmete girdi. Törene Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör yardımcıları Prof.

Google Haberlere Abone ol
Uşak Üniversitesi Kapalı Spor Merkezi açıldı

Uşak Üniversitesi Kapalı Spor Merkezi törenle hizmete girdi. Törene Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Hasan Tosun ve Prof. Dr. Alaattin Aktaş, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adil Karaman, üniversite senatosu üyeleri, personel ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Çelik Uşak, Üniversitesi’nin sosyal donatı açısından kendisiyle aynı tarihte kurulan üniversitelerden daha ileri olduğunu söyleyerek, kapalı spor merkezinin her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde yapıldığını belirtti. İnsana yapılan yatırımın en kutsal yatırım olduğuna dikkat çekerek, “Bugün burada, heyecanla ve sabırla beklediğimiz spor kompleksimizin açılışını yapmaktan dolayı mutluyuz. İçinde 2 bin kişilik uluslararası standartlarda spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, jakuzi, sauna ve buhar odaları, fitness salonu bulunan bu spor kompleksi, bölgenin en iyi spor merkezidir. Bu konuda iddialıyız, çünkü Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Öğrenci Çarşısı ve yapımı devam eden Öğrenci Yaşam Merkezi'yle zaten Türkiye’nin en iyi kampüslerinden biri olmaktadır. Spor kompleksimiz, 13 trilyonluk bir yatırımın eseridir. Girişler kartlı sistemle yapılmakta. Son sistem cihazların olduğu spor merkezimizde galoş makinesi, mayo kurutma makinesi gibi kullanıcılara kolaylık sağlayan cihazlar bulunmakta. Spor kompleksimizde ısıtma ve soğutma işlemi bilgisayar sistemine bağlı olup otomatik yapılmaktadır. Havuzun dezenfektesinde gümüş iyonları kullanıyoruz. Böylelikle diğer havuzlarda kullanılan kimyasallardan beşte bir oranında daha az kimyasal kullanmış oluyoruz. Son sistem makinelerle günde iki defa iyon, klor ve ph ölçümü yapılan yarı olimpik yüzme havuzumuzun sıcaklığı, havuzda bulunan ekrandan görülebilmekte. Engelli kullanıcılarımızı da unutmadık. Havuzumuza, 'Engelsiz Üniversite' projesi kapsamında diğer birimlerimizle koordineli çalışarak, engelli kullanıcılarımızın havuza giriş çıkışlarını kolaylaştıran engelli asansörü yerleştirdik. Fitness salonunda internet bağlantılı kardiyo aletlerimiz mevcut. Öğrencilerimiz, personelimiz ve misafirlerimizin her türlü ihtiyacı düşünülerek yapılan spor kompleksimizi üniversiteye kazandırmaktan dolayı mutluyuz, ülkemiz adına gururluyuz.” dedi. CİHAN

Yorumlar