Uşak Üniversitesi engelsiz üniversite yolunda bir adım daha attı

Uşak Üniversitesi Uşak Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Engelli Öğrencilerin Mesleki Eğitime Entegrasyonu Kapsamında Uşak Meslek Yüksekokulu Binasının Düzenlenmesi” adlı projenin kapanış töreni yap.

Google Haberlere Abone ol
Uşak Üniversitesi engelsiz üniversite yolunda bir adım daha attı

Uşak Üniversitesi Uşak Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Engelli Öğrencilerin Mesleki Eğitime Entegrasyonu Kapsamında Uşak Meslek Yüksekokulu Binasının Düzenlenmesi” adlı projenin kapanış töreni yapıldı. Törene Vali Vekili Nevzat Ergün, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kürşat Murat, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve Prof. Dr. Alaattin Aktaş, proje yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Rıza Kara, proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Kadir Gündoğan, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Vekili Ergün, yaptığı konuşmada böyle bir proje üreterek üniversitenin gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve bu tür çalışmaların artarak devam etmesini diledi. Rektör Çelik ise öğrenci ve personel odaklı yapılaşmaya inandıklarını, bu doğrultuda Bir Eylül Kampüsü’nde akıllı yapılanma olduğunu belirtti. Dezavantajlı grupların ihtiyaçlarının karşılandığı bir üniversite olma hedeflerinde bir adım daha attıklarını vurgulayarak, “Kampüsümüzde yer alan yapılarda ve dış çevrede, engelsiz üniversiteye yakışır düzenlemeler yapıyoruz. Kapalı spor salonumuz ve kütüphanemiz, hem modern çizgilere sahip hem de öğrenci ve personelimizin ihtiyaçlarına yönelik yapılardır. Meslek yüksekokulumuzun hem dış hem de iç çevresini, engelli öğrencilerimizin öğrenimini kolaylaştıracak hale getirdik. Bina içinde ve dışında, görme engelli öğrencileri yönlendirecek kabartmalı yönlendirme levhaları ve yürüme parkurları oluşturuldu. Bina içinde, sesli engelli asansörü var. Bina giriş kapıları, otomatik sensörlü hale getirildi. Görme engelli öğrencilerin dersleri verimli takip edebilmeleri için kabartma resim baskı makinesi, monitörde ve kâğıttaki verileri ses dosyasına çeviren program alındı. Kollarını kullanmakta sorunu bulunan öğrencilerin bilgisayardan faydalanabilmelerini sağlayacak ekipmanlar temin edildi.” dedi. Engelli öğrencilerin, evlerinden ve yurttan servis aracıyla alınacağını ve eğitim gördükleri binalara kadar getirileceğini aktaran Prof. Dr. Çelik, projenin yürütülmesinde emeği geçen hocaları kutlayarak, Zafer Kalkınma Ajansı’na da desteklerinden dolayı teşekkür etti. Koordinatör Murat da böyle değerli projelere destek olmaktan gurur duyduklarını belirterek, düzenlemelerin hayırlı olmasını diledi.

Törende, projeye katkı ve destek veren kişilere plaket ve teşekkür belgeleri sunulmasının ardından engelli minibüsü tanıtılarak, Uşak Meslek Yüksekokulu’nda yapılan düzenlemeler incelendi. CİHAN

Yorumlar