Uşak Teknik Elemanlar Derneği'nin projesi kabul edildi

Uşak Teknik Elemanlar Derneği (UTED)'nin, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’na sunduğu “İnovasyonu Bilen Nitelikli Girişimci Yetiştiriyoruz” isimli projesi kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Uşak Teknik Elemanlar Derneği'nin projesi kabul edildi

Uşak Teknik Elemanlar Derneği (UTED)'nin, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’na sunduğu “İnovasyonu Bilen Nitelikli Girişimci Yetiştiriyoruz” isimli projesi kabul edildi.
Üniversiteli gençlere yönelik girişimcilik eğitimi verilecek olan projede, İstanbul ve Ankara’da bulunan ar-ge merkezlerine ve bu konularda öncü üniversitelere teknik geziler de düzenlenerek uygulamalar yerinde görülecek.

Proje hakkında bilgi veren UTED Başkanı Umut Öngel, “Uşak olarak girişimci bir kent biliniriz ve bu konuda haklı olarak övünürüz. O nedenle biz de dernek olarak bu konuya nasıl bir katkı sağlar ve girişimciliğimizi bir adım öteye nasıl götürürüz düşüncesiyle yola çıktık. 2013 yılına bu amaçla girdik ve girişimcilik konusunda iki ayrı projeyi, iki ayrı kuruma sunduk. Çok şükür, her iki projemiz de başarılı oldu. Ulusal Ajans'a, yani Avrupa Birliği hibelerini Türkiye’de dağıtan kuruma sunduğumuz 'Uşak Gençleri Avrupa'da Girişimcilik ve Yenilikçilik Öğreniyor' isimli projemiz 80 bin euro olup öncelikle kabul edildi. Bu projeyle Almanya, Portekiz ve İngiltere’ye 40 kişi gidecek. Şu an 20 kişi Almanya’da eğitim almakta. Nisanda Portekiz, ağustosta da İngiltere’ye 10’ar kişi gidecek. Bu projemizin akabinde Dernekler Dairesi Başkanlığı’na da bahse konu projemizi sunduk. Kasım ayında bu projemiz de kabul oldu ve bu toplantımızla bunun uygulamasına da başlamış olduk. Projemizdeki amacımız, dilimize yenilikçilik olarak geçen inovasyon ve ar-ge kültürü ve kavramlarıyla yeni yeni tanışmaya başlanan Uşak'ta, dünyayı şekillendiren bu kavramların soyut boyuttan somut örneklere indirgenerek katılımcılarda bir inovasyon felsefesinin oluşturulmasıdır. Bu anlamda proje konusu, girişimciliği ve inovasyonu arttırmaktır." dedi. Proje bütçesinin 50 bin 650 olduğunu kaydeden Öngel, "Projemiz kapsamında 90 gencimize, üç ay boyunca nitelikli birer girişimci olmalarını sağlamak için eğitim verilecektir. Ayrıca İstanbul ve Ankara’da bulunan önemli teknoparklara teknik gezi düzenlenecektir. Projemizin sonunda da bir kapanış programı düzenleyerek, katılımcılarımıza sertifikalarını vereceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar