Uşak'ta demokrasi nöbeti devam ediyor

Uşak'ta, çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta demokrasi nöbeti devam ediyor
Uşak'ta,15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini karşı "demokrasi nöbetini" sürdürdü.

Havanın kararmasıyla Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın da katılımıyla belediye binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla, mehteran takımı eşliğinde İsmet Paşa Caddesi üzerinden kent meydanına yürüdü.

Meydanını doldurmaya başlayan Uşaklılar, sloganlar ve dualarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen sloganlar atan vatandaşlar, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen mehter gösterisini izledi.

Daha sonra alandakilere seslenen Uşak Belediye Başkanı Cahan, "Bu cennet vatanı bu namussuzlara çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. 23 gecedir sabah namazlarına kadar buradayız. Demokrasi meydanlarında, bir aile gibi bir birine kenetlenmiş bir millet olduğumuzun farkına vardık. Siyasi görüşlerimizi bir kenara koyduk. Vatan ve millet söz konusu dedik. Bir ve beraber olarak dimdik ayakta durduk." dedi.

Yarın İstanbul'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin Türkiye için önemine değinen Cahan, "Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Başbakanımızın, tüm siyasi liderlerin ve tüm Türkiye'nin katılımıyla 'demokrasi nöbetini' taçlandıracağız. Bu vatan için kanlarımızı döktük. Söz konusu vatan olursa yine dökeceğiz, çekilmeyeceğiz. Bu vatan bizim, bu memleket bizim, burası bize atalarımızın yadigarı. Bu vatanı 3-5 soysuza bırakmayacağız. Nöbet yerlerimizi boş bırakmayacağız. En ufak bir sinyalde 15 Temmuz akşamı olduğu gibi bu vatana sahip çıkacağız." diye konuştu.

Belediye ile bazı sivil toplum kuruşları, alanda nöbet tutan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Yorumlar