Uşak Gazeteciler Derneği, Ege Gazeteciler Federasyonu üyeliğine başvurdu

Uşak Gazeteciler Derneği (UGD), Ege Gazeteciler Federasyonu kurucu üyeliği için başvuru yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Uşak Gazeteciler Derneği, Ege Gazeteciler Federasyonu üyeliğine başvurdu

Uşak Gazeteciler Derneği (UGD), Ege Gazeteciler Federasyonu kurucu üyeliği için başvuru yaptı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kuruluşu ilan edilecek olan Ege Gazeteciler Federasyonu Afyonkarahisar, İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde faaliyette olan gazeteci derneklerini kapsıyor.

UGD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç ve üye Berkay Özyayla, Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Gazeteciler Federasyonu Kurucu Başkanı Mehmet Abdioğulları’nı makamında ziyaret ederek, başvuru evrakını verdi. UGD yönetimi Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’tan da sorumlu olan Basın Yayın Enformasyon Müdürü Ali Fuat Gölbaşı’nı da makamında ziyaret ederek, çalışmaları ve Uşak yerel basını hakkında bilgilendirdi.

Amaçlarının, basına yönelik yapılan dış saldırılara ve olumsuz etkenlere karşı dik duran bir meslek örgütü kurmak olduğunu belirten Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, “Biz Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Manisa İzmir, Muğla, Denizli ve Aydın illerini kapsayan bölgede güç birliği oluşturduk. Güç birliği yapmamızın nedeni, mesleğimizin çok ciddi sorunları bulunmasıdır. Sahadaki emekçi arkadaşların çok sorunları, dertleri var. Mesleğimizin sosyal ve ekonomik açıdan çok sıkıntıları var. Mesleğimiz, en fazla eleştiri ve saldırı alan bir dönemi yaşıyor. Bütün bunların karşısında güç birliği çatısı altında, daha çabuk mesleğimizle ilgili problemlere, sorunlara yanıt vermek adına bir bölgesel federasyon oluşturma kararı aldık ve bunun için Ege Gazeteciler Federasyonu’nu kurma çalışmalarına başladık.” dedi.

Gazete emekçilerinin haklarını korumak ve dik durmak adına yeni bir oluşuma gitmesinin mesleki açıdan çok sevindirici olduğunu belirten UGD Başkanı Kılınç ise, “Basın emekçilerinin çalışma koşullarının düzeltilmesi ve sorunlarının çözümü için gazetecilerin Türkiye çapında yeniden yapılanmaya gitmesini çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu. Kılınç, Abdioğulları’na Uşak yerel basının sıkıntılarından bahsetti, gençlerin gazeteciliğe ilgi duymadığını, bunun da istihdam sağlanmamasından kaynaklandığını belirtti. CİHAN

Yorumlar