Uşak demokrasi nöbetine devam etti

Uşak'ta, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Uşak demokrasi nöbetine devam etti
Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için toplanan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla belediye önünde toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları ile 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağını da taşıyan grup, İsmet Paşa Caddesi'nden geçerek kent meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından mehter takımı tarafından gösteri sunuldu.

Meydandaki vatandaşlar, Uşak Aşçılar Derneğinin hazırladığı, üzerinde "Hain Fetoş" yazan ve sembolik darağacında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen maskesi takılı bir maketi benzin dökerek ateşe verdi.

Dernek Başkanı Fatih Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 gündür meydanları terk etmediklerini, devletin ve demokrasinin yanında yer aldıklarını ifade etti.

Maketi, FETÖ'ye tepkilerini göstermek için hazırladıklarını anlatan Demir, "Her vatan haininin yakılarak, asılarak idam edilmesini gerekir. Türkiye'ye yapılan bu hain saldırının cezası bu olmalı." dedi.

 "Onları teker teker temizleyeceğiz"

Belediye Başkanı Cahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yaştan vatandaşın 8 gündür geç saatlere kadar "demokrasi nöbeti" için meydanlara geldiğini söyledi.

Vatandaşların, FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepkilerinin her geçen gün arttığını belirten Cahan, şöyle konuştu:
"Tüm Türkiye'de olduğu gibi Fetullahçı Terör Örgütü'nü Uşak'ta barındırmayacağız. Bulundukları tüm makamlardan onları teker teker temizleyeceğiz. Nasıl geçmişte dedelerimiz tarih yazdıysa, şu anda burada bulunan vatandaşlarımız da tarih yazıyor. Bu millet Çanakkale'de nasıl bir ve beraber olup destan yazdıysa, şimdi de hainlerin ülkeyi bölmek için yapmak istediği darbe girişimi karşısında, Cumhurbaşkanı'nın, hükümetinin arkasında yeniden destan yazıyor. Her birine teşekkür ediyorum."

Yorumlar