Uşak Belediye Başkanı Erdoğan: 30 Mart'ta aday olmayacağım

Uşak Belediyesi’nin Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Uşak Belediye Başkanı Erdoğan: 30 Mart'ta aday olmayacağım

Uşak Belediyesi’nin Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Yaptığı basın toplantısında “İyi kötü acı tatlı 5 yılı tamamlama aşamasındayız” diyen Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan “Bugün bir bilgiyi sizin aracılığınız ile halkımıza duyurmuş olacağız. Ben bu 5 yıldır bu görevi yapmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. İyi yada kötü haber diye bir şey yoktur. Haber sadece kişinin yorumlamasına göre değişir. Gerçekten bir ülkede basın ne kadar özgürse, bir ülkede STK’lar ne kadar özgürse, bir ülkede halk ne kadar özgür ve bağımlı değil ise idarecinin hangi yapıda olduğu önem ve ehemmiyet arz etmez. Bu ülkenin yöneticileri yine bu ülke içinden çıkacak ve bu ülkeye hizmet edecektir. Bu ülkenin belediye başkanları, milletvekilleri, başbakanları bu ülkenin evlatların olacak yine bu ülkeye hizmet edecektir” dedi.

'HER BAŞARILI ERKEĞİN ARAKASINDA BİR KADIN VARDIR'

Ali Erdoğan, başkanlığı süresince kendisine destek veren eşine teşekkür edip, “Kendisi şehir plancısı olması hasebi ile bir çok projenin içinde yer aldı ve bütün projelerin arakasında şehir plancısı olarak yer aldı. Yani her başarılı erkeğin arakasında bir kadın vardır, her başarılı belediye başkanının arkasında bir kadın ve şehir plancısı olarak eş olarak yer aldı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bir çok hizmetin ilk eleştiricisi, tasarım aşamasında yada katkı koyucu kendisi oldu. Bu süreçte kendisine bir çok saldırı oldu. Siyaset açısından da ama bu kamu yönetimi böyle bir şeydir. Kamu yönetiminde mutlak suretle hanımların beylere desteği çok esastır. Bizde kendisine güvenerek birçok hizmetleri cesaretle yapmamda desteği büyük oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

'MHP’Lİ ARKADAŞLARIMIZ İLE KÜS DEĞİLİZ'

"İlk belediye başkanı olduğumuzda belediye meclis üyesi arkadaşlarımız oldu. Milliyetçi Hareket Partisinden seçim kazanma aşamasında tek tek onlara da teşekkür ediyorum. Bugün ayrı olsak bile bugün bir faydamız olduysa bu kente seçim kazanmada destek olan MHP’nin meclis üyesi arkadaşlarıma ve partinin tamamına teşekkür ediyorum. Her ne kadar ayrı düşsek bir çok yerde karşı karşıya kalsak bizi belediye başkanlığından düşürmeye çalışsalar da, seçimin başında siz zayıf olursanız bu ülkeye hizmet edemezsiniz. Hiçbir bahane başarının yerine geçmez. Çünki bu yer bahane üretilecek bir yer değil çözüm üret, üretilecek bir yer. Ben Milliyetçi Hareket Partisinden o dönemde birlikte hareket ettiğimiz dostlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

'EMANETİ UŞAK HALKINA TEVDİ EDİYORUZ'

Erdoğan konuşmasının devamında “Bu iş çok zor bir iş sadece gönül desteği ile başarılabilecek bir iş. Biz Hakkı Yağcı’dan sonra 2 kez seçim kazanan bir belediye başkanıyız ve bir dönem ara verdik. Ayrıca en yüksek oy ile gelen belediye başkanıyız. İnşallah bundan sonraki arkadaşlarımız bizim bu oyu da geçer. Halkın yoğun bir desteği ile bu noktaya geldik. Partili partisiz A partisinden, B partisinden. Şöyle teşekkür ediyorum halkımızdan ben bir mimar olarak hayatım boyunca yapamayacağım kadar yol ve projeyi bu belediye başkanlığım vasıtası ile yaptım. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Geldiğimiz noktada bizim açımızdan bakıldığında ülkenin içinde bulunduğu sıkıntının had safhada olduğu ve buradaki belediye başkanının mutlak suret ile ekibinin çok güçlü olması gerektiği bir dönem. Beklentiler çok yüksek ve bu yüksek beklentileri gerçekleştirmeleri gerekiyor arkadaşlarımızın. Biz aile içinde şöyle bir karar almıştık. Ben 1 sene önce aday olmayacağımı açıklamıştım. Dolayısı ile biz aile bireyleri ile toplantı yaptığımızda bu dönem aday olmayacağımızı halkımıza buradan duyurmuş oluyoruz. Bu süreçte siyasi partilere teşekkür ediyorum. Adaylık konusunda baskı yapan aday olmamızı isteyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Emaneti sizin aracılığınız ile Uşak halkına tevdi ediyoruz” dedi. CİHAN

Yorumlar