Urla'nın ilk kadın belediye başkanı Sibel Uyar mazbatasını aldı

30 Mart yerel seçimlerinde İzmir'in Urla ilçesinin ilk kadın belediye başkanı olan CHP’li Sibel Uyar ve belediye meclisi üyeleri, mazbatalarını alarak görevlerine başladı.

Google Haberlere Abone ol
Urla'nın ilk kadın belediye başkanı Sibel Uyar mazbatasını aldı

30 Mart yerel seçimlerinde İzmir'in Urla ilçesinin ilk kadın belediye başkanı olan CHP’li Sibel Uyar ve belediye meclisi üyeleri, mazbatalarını alarak görevlerine başladı. 2 Mart 2014 günü merkez seçim bürosu önünde toplanan yüzlerce Urlalı ve CHP’lilerle birlikte ilçe seçim bürosuna alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde yürüyen Uyar ile meclis üyeleri, mazbatalarını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Hasan Çakıcı’nın elinden aldı.

Yürüyerek Urla Belediyesi’ne gelen grup, makamında Başkan Uyar’ı tebrik etti. Belediye başkanı olarak ilk açıklamasını yapan Sibel Uyar, “Biz bugün buraya hep beraber geldik. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Parti rozetlerimizi çıkardık. Bundan sonra ekibimle beraber bütün Urla’ya hizmet etmek için buradayız. Biz koltuktan güç almaya değil, koltuğa güç vermeye geldik. Bu kapı hiçbir zaman, hiçbirinize kapanmayacak. Partiye oy verip vermemiş olması, dili, dini, ırkı hiç önemli değil. Bundan sonraki süreçte tamamen insan odaklı çalışacağız. Mevcut durum belli, çok çalışıp bu durumun altından kalkacağız. Bu zorlu süreçte çok çalışarak kazanacağız. Bunu da hep beraber yapacağız. 1866 yılında kurulan bir belediyeyiz. O günden bugüne kadar Urla için emek vermiş tüm belediye başkanlarıma, seçim sürecinde yanımda olan herkese teker teker çok teşekkür ederim.” dedi. CİHAN

Yorumlar