Urla'da HDP'ye saldırı olayının gerginliği devam ediyor

İzmir'in Urla ilçesinde, geçen pazar günü Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine yönelik saldırının ardından bugün toplanan partililer, ilçe merkezine alınmadı.

Google Haberlere Abone ol
Urla'da HDP'ye saldırı olayının gerginliği devam ediyor

İzmir'in Urla ilçesinde, geçen pazar günü Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine yönelik saldırının ardından bugün toplanan partililer, ilçe merkezine alınmadı. Seçim bürolarını açmak için merkeze girmek isteyen grupla polis arasında gerginlik yaşandı. İlçe meydanında toplanan karşıt bir grup ise HDP’lileri yuhaladı.

Geçen pazar günü HDP, seçim bürosu açmak istemiş ancak taşlı ve sopalı arbedenin ardından ertelenmişti. Yaşananları kınamak ve seçim bürosunu açmak isteyen HDP'liler, bugün saat 11.00'de İzmir'de Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi önünde toplandı. Grup, "Urla'nın hesabı sorulacak", "Urla ovası, PKK yuvası", "Biji serok Apo", "Dişe diş, kana kan, seninleyiz Öcalan" şeklinde sloganlar attı. Seçim otobüsünün de gelmesiyle grup, uzun bir araba konvoyuyla Urla'ya gitmek üzere yola çıktı. Yaklaşık 300 araçlık konvoy, otoyol çıkışında önlem alan polis ekipleri tarafından durduruldu. Bu arada Urla ilçe merkezinde gelenleri duyan, aralarında ülkücülerin de bulunduğu bir grup toplanmaya başladı. Polise takviye kuvvetler gönderildi. İlçe merkezindeki okullardan aileler çocuklarını aldı. İlçeye toplu taşım araçları ve servis otobüslerinin giriş çıkışı yasaklandı.

Yaklaşık 3 saatlik bekleyişin ardından, aralarında HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu bir grup partili, polis eşliğinde ilçeye alındı. Burada bekleyen HDP'lilere seslenen Uğur, "Biz barış istiyoruz ancak burada görülen manzara utanç verici. Bu, Kahramanmaraş ve Sivas'ta yaşanandan farklı değil. Buna sebep olan AKP hükümetidir." dedi.

Bu sırada çevrede toplanan yüzlerce kişi, HDP'li gruba tepki gösterdi. Aynı dakikalarda otoyol çıkışında bekleyen gruptan bazıları polise taş attı. Polisler de tazyikli suyla eylemci grubu uzaklaştırdı. İlçeye giremeyen grup, arabalarına binerek İzmir'e dönmek üzere hareket etti. HDP'liler, Güzelbahçe ilçesinde bazı parti arabalarının camlarını kırdı. CİHAN

Yorumlar