Ürgüp Belediyesi çalışanlarında zam sevinci

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Ürgüp Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanarak imza altına alındı. Ürgüp Belediyesi'nde gerçekleşen törene Hizmet-İş Sendikası...

Google Haberlere Abone ol
Ürgüp Belediyesi çalışanlarında zam sevinci

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Ürgüp Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanarak imza altına alındı.

Ürgüp Belediyesi'nde gerçekleşen törene Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Belediye ve sendika yetkilileri katıldı. Sözleşmenin 3 yılı kapsadığını belirten Şube Başkanı Özdemir, “Yaptığımız bu sözleşme ile üyelerimizin maaş ve sosyal haklarına birinci yıl yüzde 10, İkinci yıl yüzde 12, üçüncü yılda yüzde 14 oranın da zam yapılacaktır. Buna göre de en az zam gelecek arkadaşlarımıza da 270 TL net zam gelecek. Bundan dolayı da sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ürgüp Belediyesi'nde arkadaşlarımızın maaş ve ikramiye alacakları bulunmadığından burada birlik, beraberlik, huzur içerisinde çalışıyorlar. Bunun da mimari siz değerli başkanımın sayesinde olmuştur. Yapılan toplu iş sözleşmesinde emeği geçenlere de teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Belediye Başkanı Fahri Yıldız’da tarafların birbirine makul şart ve istekler doğrultusunda yaklaştıklarında mutlu sona ulaşılabileceğini söyleyerek, “ Göreve geldiğimiz 2009 yılından bugüne kadar temel hedefimiz önce insan mantığı ile yola çıktığımızdan ve insana hizmet eden işçilerimizin de bir alın teri olduğunu biliyoruz. Altığımız terbiye, ekibimizin ve belediyemizin temsil ettiği görüş 'İşçinin Alın Teri Kurumadan Ücretinin Verilmesi' anlayışıdır. Bundan dolayı da inanıyorum ki işçilerimiz ve aileleri mutludur." diye konuştu.

Şube Başkanı Özdemir Belediye Başkanı Yıldız’a kendilerine ve işçilere göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı bir buket çiçek takdim etti.

CİHAN

Yorumlar